Početna Događanja Hrvatski Caritas: „Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno“ prikupljao sredstva...

Hrvatski Caritas: „Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno“ prikupljao sredstva za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj

292
0

U sklopu 17. nacionalne humanitarne akcije «Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno » Hrvatski Caritas je u subotu 15. prosinca od 8 do 13 sati suradnji s « Hrvatskim šumama » i Gradom Zagrebom organizirao na Trgu bana Jelačića promotivno-humanitarni događaj u sklopu kojega su Zagrepčanke i Zagrepčani mogli kupiti božićna drvaca s korijenom, i različite promotivne materijale Hrvatskog Caritasa: narukvice, privjeske, kartice, šalice i vrpce, kako bi se prilikom prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske.

Nabavljajući božićna drvca, dar Hrvatskih šuma i Vrtnog centra Šestine, građani su se pobrinuli za vlastite obitelj, ali istodobno i pomogli obiteljima u potrebi, korisnicima Caritasovih programa pomoći. Gotovo 250 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke dobilo je svoje nove vlasnike, a neki su kupci za drvca davali i više od izvješenih cijena ili kupili drvce za donaciju i time izravno pomogli siromašnim obiteljima.
Volonteri Hrvatskog Caritasa: članovi Franjevačkoga svjetovnog reda i Frame, studenti i studentice Zagrebačkoga sveučilišta i Obrtničke i industrijske graditeljske škole pomagali su posjetiteljima akcije izabrati božićno drvce za svoj dom, odnijeti im ga do prijevoznog sredstva a, za one kojima je to bilo nužno, bio omogućen je i besplatan prijevoz drvaca do kućnih vrata zahvaljujući suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, Caritasom Sisačke biskupije, Caritasom Župe sv. Antuna u Zagrebu, SKAC-om, Hrvatskim Crvenim križem, URIHO-om i Vrtnim centrom Šestine.

U sklopu događaja jedanaestero djece i mladih primilo je – na prijedlog Caritasa Zagrebačke nadbiskupije – od mons. Fabijana Svaline, ravnatelja HC-a, jednokratnu stipendiju « za izvrsnost, darovitost i uspješnost » vrijednosti 1000 kn namijenjenu mladim osobama nadarenima za sport i umjetnost te usto knjigu Zlatka Dalića « Rusija naših snova », poklon-paket « Podravkinih » proizvoda i obiteljsko božićno drvce s korijenom « Hrvatskih šuma ». U podjeli su mu kao gosti-podupiratelji-promotori pomogli Tugomir Majdak, izaslanik Predsjednika Vlade RH, dr. sc. Maja Vučinić Knežević, pomoćnica ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Damir Miškulin, voditelj UŠP Zagreb Hrvatskih šuma. Mlade dobitnike i njihove obitelji Hrvatski je Caritas želio ovim darovima ohrabriti a mlade poduprijeti u njihovim sportskim ili umjetničkim nastojanjima i ostvarenjima – usprkos često nesklonim životnim okolnostima – potičući ih na ustrajnost, marljivost i vjeru primjerom zajedništva i uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije.

U akciju » Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno » već tradicionalno uključio se i Grad Zagreb, koji su predstavljale zamjenice gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević i dr. sc. Olivera Majić. Uz potporu Grada Zagreba akciji u dijelu koji se odnosi na prigodne materijale za učenike osnovnih i srednjih škola, u subotu su se predstavnici Gradske uprave i voditelji podružnica i osobno uključili u akciju « za 1000 radosti » kupnjom drvaca, promotivnih proizvoda i pozivom građanima na pomoć siromašnim obiteljima.
Tijekom višesatnog programa sa Zagrepčankama i Zagrepčanima i gostima nadahnuto je razgovarala i posjetitelje animirala Tanja Popec, urednica i voditeljica na Hrvatskom katoličkom radiju.

Građani i tvrtke u akciju „Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno“ mogu se uključiti:

• uplatom na račun Hrvatskog Caritasa IBAN: HR4023400091510126452, poziv na br. 7-18
• on-line uplatom putem www.caritas.hr.
• donacijom proizvoda ili usluga
• pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen)