Početna Zagreb insider Hrvatska po prvi puta obilježava Europski tjedan sporta

Hrvatska po prvi puta obilježava Europski tjedan sporta

469
0
Europski tjedan sporta

NBA košarkaš Damjan Rudež i njegov reprezentativni kolega Dario Šarić našli su se u nesvakidašnjoj situaciji. Naime, na parketu Arene Zagreb suprotstavio im se ministar sporta Vedran Mornar. Unatoč napornim pripremama za Eurobasket, hrvatski reprezentativci pronašli su vremena kako bi zajedno s ministrom pozvali Hrvatsku na aktivniji život te prvi Europski tjedan sporta i njegov središnji događaj koji će se na edit my essay edit my essay zagrebačkom jezeru Bundek održati u subotu 12. rujna, od 10 – 22 sata.

“Hrvatska zaostaje za europskim prosjekom kada je aktivnost građana u pitanju. Apeliram sve da više vremena posvete rekreaciji te da se bave nekim od sportova koji im najviše odgovara. Na taj način popravit će svoj tjelesni i zdravstveni status, što bi nam svima trebao biti glavni životni prioritet” – izjavio je Damjan Rudež.

Europski tjedan sporta

Damjan i Dario s Ministrom su zaigrali košarku te se ugodno iznenadili kada je Ministar pogodio 3 koša od četiri bacanja.

“Iako nisam u formi, bilo je zadovoljstvo zaigrati košarku s našim reprezentativcima koje ćemo bodriti i na njihovom putu na Eurobasketu” – izjavio je ministar Mornar.

Obilje sportova i adrenalina

Hrvatska po prvi puta obilježava Europski tjedan sporta, a središnji događaj na zagrebačkom jezeru Bundek nudi besplatne sportske sadržaje. Vrhunski pilates trening Fokus Point proslavljene trenerice Asje Petersen, nogometna i košarkaška igrališta, biciklistička staza i utrka građana u organizaciji škole trčanja, adrenalinski sportovi, Dharma Yoga Sandre Pintarić, umjetna stijena za penjanje i atraktivna prezentacija plivanja s jednom perajom u jezeru, u čemu će se moći okušati svi, samo su neki od sadržaja koji će biti dostupni svim posjetiteljima Bundeka na središnjem događaju prvog Europskog tjedna sporta.

Cjelodnevni događaj besplatan je za sve posjetitelje. Sedam tematskih jedinica obuhvaćaju brojne sadržaje – od dječjih aktivnosti, adrenalinskih sportova, ženskog kutka, pa sve do netradicionalnih sportova.

Posjetitelji će se iz prve ruke moći upoznati s brojnim sportskim hrvatskim savezima, klubovima, ali i Kineziološkim fakultetom iz Zagreba. Moći će obaviti dijagnostiku i razne zdravstvene preglede u Kutku zdravlja te dobiti savjete nutricionista vezano uz zdravu prehranu.

Jedan od velikih događaja 12. rujna je je i ovogodišnje finale projekta Pokreni se, koje će se održati na Europskom trgu u 19 sati.