Početna Izbor HR Top 40: Vatra osvojila vrh ljestvice, Franka ulijeće na visoko osmo...

HR Top 40: Vatra osvojila vrh ljestvice, Franka ulijeće na visoko osmo mjesto

46
0

Prošli je tjedan obilježen s čak pet novih ulaza na HR Top 40 listu radijskog emitiranja!

Franka sa svojom novom pjesmom Bolji ljudi osvaja titulu najvišeg novog ulaza na 8. mjesto. „Presretna sam što su ljudi ovako dobro prihvatili moju novu pjesmu Bolji ljudi  koja je moja osobna himna.  Nježna, ali snažna i emotivna, osvojila me na prvu i priznajem, svaki put kad ju čujem ježim se od glave do pete. Hvala svima koji ju vole i radio postajama koje su prepoznale trud koji stoji iza ove pjesme!“, komentirala je Franka.

Pjesmu je napisao Ante Pecotić, za produkciju videospota zaslužne su Sestrice, producent je Siniša Bevanda, dok pjesmu izdaju Croatia Records i Bez komentara. Bolji ljudi slavi pozitivnost u ljudima i govori o vjerovanju da možemo postati bolji ljudi.

Franki za petama nalazi se Natali Dizdar s pjesmom Kad mislim na tokoja stiže iz diskografske kuće Aquarius Records. Natali Dizdar nalazi se na 10. mjestu HR Top 40 liste najemitiranijih domaćih singlova!

Sljedeći novi ulaz na listu ostvario je bend Heidi šeće psa s pjesmom Proljeće, čiji je autor teksta i glazbe Hrvoje BorošićPjesma dolazi iz MenartaHeidi je u ime benda rekla: „Nedavno smo objavili naš debitantski album. Na albumu smo dugo radili i trudili se da na svakoj novoj objavljenoj pjesmi pokažemo određeni napredak i zvučimo bolje i kvalitetnije. Zato nam je stvarno drago što je pjesma „Proljeće“, kojom promoviramo album, u prvom tjednu emitiranja ušla među 40 najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj. To nam je znak da je naš trud i rad prepoznat od strane glazbenih urednika, na čemu smo im zahvalni, i veliki nam je poticaj za daljnji rad.

Svojim novim singlom Daleki poljupcipocket palma također ulijeće na HR Top 40 listu (Aquarius Records). Benjamin Strike producent je njihovog vizualno atraktivnog videospota.

Zalazimo k’o sunce ime je novog singla Lidije Bačić Lille koji je posljednji novi ulaz na prošlotjednoj listi. Pjesma izdana od strane Fayo Musica i Menarta koju je uglazbio Miki Solus, ima nježan, ljubavni karakter, a za videospot je uz Fayo zaslužan i Luka Kovačić. “Drago mi je što je moj singl “Zalazimo k’o sunce” ušao na nacionalnu listu i što se tako sviđa publici i radio urednicima. Ona ima taj ljetni touch, a ljeto nam dolazi, tako da vjerujem da će se dugo zadržati u eteru.“, rekla je Lidija Bačić Lille.

Prvo mjesto na listi pripalo je Vatrinoj pjesmi Vidi kako se smiješ (Dallas Records). Autor glazbe i teksta Ivan Dečak, frontmen benda Vatra, komentirao je: „Zahvaljujem svim glazbenim urednicima koji puštajući naš najnoviji singl, nadam se, prenose dozu optimizma i na slušatelje. Poželio sam se ljudskih osmijeha, bezbrižnih druženja, putovanja, koncerata… Iskreno se nadam da razvučene osmijehe nećemo jos dugo gledati samo na pohranjenim fotografijama u  našim mobitelima i kompjuterima, već da ćemo uskoro svi zajedno pjevati i smijati se na sav glas na nekom koncertu, u kazalištu ili na sportskim borilištima. Naš novi singl ”Vidi kako se smiješ” poziva vas sve zajedno da ostanete u pjevačko-smijačkoj formi!“.

Singl koji je već šesti tjedan na listi, Albinin Tick-Tock (Universal Music Hrvatska) našao se na drugom mjestu, dok su na trećem mjestu Vanna i Kameny s pjesmom Ovo je ljubav (Styx Production, Croatia Records).

Najizdržljiviji na listi već 43. tjedan ostaje Massimo s pjesmom Mali krug velikih ljudi (Aquarius Records), a najveći skok ostvarila je pjesma Ka more je život Luke Nižetića. Izdana u Dallas Recordsu, pjesma je s 39. skočila na 33. mjesto HR Top liste. Što se tiče regionalne liste, diljem Hrvatske najslušanija je Vatra.


Regionalna lista, Top.hr

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130. Podaci s ovotjedne liste odnose se na tjedan od 22. ožujka do 28. ožujka 2021., od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.