Početna Izbor HR Top 40: Vatra osvojila vrh liste

HR Top 40: Vatra osvojila vrh liste

Na HR Top 40 liste prvo mjesto zauzela je Vatra sa svojom pjesmom Nova Godina nije se dogodila (Dallas Records). Vatra se sa svojom pjesmom na listi nalazi sveukupno 10 tjedana, a ovaj tjedan njihova Nova Godina nije se dogodila je skočila sa šestog na prvo mjesto!

Pjevač, skladatelj i tekstopisac grupe VatraIvan Dečak ovom je prilikom za nas izjavio:

“Bolji početak godine u glazbenom smislu nismo mogli poželjeti. Možda su glazbeni urednici, sada kada se Nova godina ipak dogodila, konačno odahnuli i otpustili sve kočnice te tako naš singl plasirali na sami vrh.
Vatrena ekipa srdačno zahvaljuje na tome!”


Vatra, Nova Godina nije se dogodila, Dallas Records
Foto: Filip Gržinčić

Drugi na listi ovoga je tjedna Petar Grašo i njegova pjesma Jel’ Ti Reka ‘Ko (Tonika), dok su na trećem mjestu Mejaši i njihova Nova Godina (Croatia Records). Mejaši, publici znani i kao Tamburaši u starkama, bilježe i povratak na HR Top 40 listu! Na četvrtom mjestu nalaze se Silente i njihova Poljubi me za kraj (LAA), dok je sa prošlotjednog trinaestog mjesta na ovotjedno peto mjesto skočio Saša Lozar i njegova pjesma Daleko do raja (Agapa).

Najveći skok i novi ulaz ovoga tjedna čine Ljubavnici i njihova pjesma Moji Prijatelji (Croatia Records) koji su se našli na šestom mjestu. Ljubavnici su bend koji se sastoji od pet mladića, a oni su: Mario RegeljaIgor StankovićKristijan SlavićBorna Biondić i Stjepan Malkoč. Iza pjesme Moji prijatelji (Croatia Records) stoji poznati dvojac Antonija Šola i Mario Regelja, a pjesmu su posvetili upravo prijateljima koji nam uvelike obogaćuju živote i bez kojih bi život bio nemoguć.

Ljubavnici su ovom prilikom izjavili za nas:

“Izuzetno smo sretni što je naša nova pjesma “Moji prijatelji” u tako kratkom roku osvojila srca publike i radijskih urednika i jedva čekamo neka bolja vremena da pjesmu zasviramo za sve naše prijatelje uživo! Visoko 6 mjesto kao novi ulaz samo nam daje vjetar u leđa da nastavimo istim smjerom, te već u 2022 pripremamo puno iznenađenja za sve vas!”


Ljubavnici, Moji prijatelji, Croatia Records
Foto: Matija Škalić

Što se tiče regionalne slušanosti, Dalmacija, Grad Zagreb i Središnja Hrvatska slušaju Petra Grašu i njegovu Jel’ ti reka ‘ko (Tonika), dok Slavonija, Istra i primorje pjevuše Nova Godina nije se dogodila (Dallas Records) grupe Vatra, a Zagorska sluša Nova Godina (Croatia Records) pjesmu grupe Mejaši

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj. Podaci servisa 1Played odnose se na tjedan od 27. prosinca 2021. do 02. siječnja 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge: Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.