Početna Izbor HR top 40: Vatra i Massimo izborili sam vrh ljestvice

HR top 40: Vatra i Massimo izborili sam vrh ljestvice

0

Iako im se nigdje nije žurilo Vatra Massimo su u samo tri tjedna stigli do čelne pozicije nacionalne top liste radijskog emitiranja HR top 40. Pjesmu ‘Nama se nikud ne žuri’ prvi puta su zajednički uživo izveli na Valentinovo, u Spaladium Areni na velikom Massimovu koncertu na kojem je Vatra nastupila kao poseban glazbeni gost. Nedugo zatim pjesma je krenula u pohod na radijski eter i vrhove top listi. Petar Grašo, kojemu ipak nije pošlo za rukom punih 10 tjedana držati čelnu poziciju, smjestio se ovoga puta, sa svojim velikim hitom ‘Ako te pitaju’, na drugo mjesto liste. U top tri vratio se i Toni Cetinski s pjesmom ‘Kao u snu’. Na četvrtom mjestu nalazi se Damir Kedžo i njegov ‘Vojnik ljubavi’, dok je Jacques Houdek peti s pjesmom ‘Pravi sretnik’.

Najviši ulaz liste, na visoko 10. mjesto, zauzeo je Goran Karan s novim singlom ‘Moja košulja’. U top 40 po prvi put u ovom tjednu našli su se i Zsa Zsa s pjesmom ‘Pruži mi ruku’Marko Škugor s pjesmom ‘Zaljubljen’Joy sa ‘Sve jeseni, zime’ te bend zanimljivog imena Heidi šeće psa koji se s pjesmom ‘Vuk’ smjestio upravo na 40. mjesto.

Prva mjesta većine hrvatskih regija preuzeli su Vatra i Massimo pa su tako na broju jedan u Dalmaciji, Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj, Gradu Zagrebu te Istri i Primorju, dok je Grašo ipak zadržao broj jedan u Zagorju.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Foto: Mare Milin