Početna Izbor HR TOP 40: Vannina himna svim znanim i neznanim junacima na trećem...

HR TOP 40: Vannina himna svim znanim i neznanim junacima na trećem mjestu

59
0

Jedna od najboljih pjevačica hrvatske glazbene scene, Vanna, objavila je himnu posvećenu svim znanim i neznanim junacima i tako se našla na trećem mjestu HR TOP 40 liste najemitiranijih domaćih singlova.

Ono što je posebno za pjesmu Junaci jest činjenica da su ju Vanni po prvi puta u dugogodišnjoj karijeri pomogli napisati fanovi i publika. Društveno odgovorna kampanja Ožujskog piva Dobri ljudi objavila je online natječaj Opjevani junaci u koji su pristizali razni stihovi zahvale u čast svim herojima za koje često nemamo prilike čuti u ovim posebno teškim i izazovnim vremenima.

Humanitarna kampanja svojevrsna je zahvala svim doktorima, medicinskom osoblju, spasiocima, volonterima, humanitarcima, penjačima, građevinarima, redarima, pripadnicima vojske i policije te svima ostalima koji su nam u ovim vremenima velikih pokazali pravo lice dobrote. Upravo zato će njihova nesebična djela ostati zapamćena u najljepšim stihovima ove pjesme Junaci.

Stihove je uglazbio Ante Pecotić, dok je za aranžman i produkciju zaslužan Bojan Šalamon – Shalla iz Rubikon Sound Factoryja. Iza videospota pak stoji redatelj Nevio Smajić u kojem je uvrstio kadrove iz čitave kampanje Dobri ljudi. Za izdavanje pjesme zaslužne su diskografske kuće Croatia Records i Rubikon Sound Factory.

Veseli me što smo uspjeli, Rubikon Sound Factory, odnosno moj prijatelj, skladatelj Ante Pecotić i ja snimiti ovu pjesmu i tako realizirati plemenitu ideju Zagrebačke pivovare kojom su angažirani građani naše zemlje da pišu stihove na temu junaka ovog izazovnog vremena u kojem živimo. Naime, pjesma nije nastala kao klasičan novi singl, već ju je iznjedrila spomenuta ideja Zagrebačke pivovare koja je odlučila da Ante Pecotić uglazbi, a ja otpjevam pjesmu “Junaci” koja je posvećena svim ljudima koji se bez razmišljanja žrtvuju za druge, za zajednicu; od liječnika i medicinskog osoblja, do vatrogasaca, HGSS-ovaca, navijača i svih onih samozatajnih ljudi koji su u svakom trenutku spremni pomoći svima nama. Hvala im na tome, ova pjesma je njima u čast”, kazala je Vanna ovom prilikom.

Još jedna pjesma koja se dotiče ovih specifičnih vremena jest Carstvo suncaVatra je ovim novim ulazom na listu prenijela snažnu poruku o međuljudskim odnosima u pandemijskom okruženju, koji su doista bili na kušnji. Najnoviji singl, Carstvo Sunca, kao i Sva naša ljetaVatra je premijerno izvela 25. 9. na koncertu u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Autor pjesme je frontmen Ivan Dečak, za aranžman i ovoga se puta pobrinuo cijeli bend, a za produkciju je bio zadužen Pavle Miholjević koji zajedno s Jurom Ferinom potpisuje i mix i master. Spot za pjesmu potpisuje talentirani Riječanin Filip Gržinčić. Pjesmu izdaje Dallas Records.

Uz novi ulaz, Vatra se na listi javlja i s najizdržljivijom pjesmom Sva naša ljeta, koju također izdaje Dallas Records. Najveći skok ostvario je Saša Lozar s pjesmom Vrijeme, u izdanju Agape.  

Pjesma koja i dalje neupitno čvrsto drži sam vrh ljestvice na listi najemitiranijih domaćih pjesama je Massimov hit Mali krug velikih ljudi. Autorstvo potpisuje pjevač benda VatraIvan Dečak, a izdaje ju Aquarius Records. Na drugom mjestu je Mia Dimšić, sa singlom Sretan put, objavljenom na istoimenom albumu. Na njoj su zajednički radili Mia DimšićVjekoslav Dimter Damir Bačić. Za izdavanje zaslužna je diskografska kuća Croatia Records.

Kad je riječ o regionalnoj listi, singl Mali krug velikih ljudi etablirao se na najvišem mjestu u Dalmaciji, Slavoniji i Središnjoj Hrvatskoj. Carstvo sunca se pak pronašlo na vrhu u Gradu Zagreb, Istri i primorju te Zagorskoj regiji.