Početna Izbor HR Top 40: Tri nova hita na listi

HR Top 40: Tri nova hita na listi

288
0

Prvo mjesto liste i ovaj tjedan drže Pravila igre, a prema podacima lista HR Top 40 je prošli tjedan ugostila čak tri nove pjesme.

Pandemija je ljude potaknula da se prisjete onoga što je u životu najvažnije. Toni Cetinski i Marin Ivanović Stole su odlučili posvetiti novu pjesmu onome što nam pruža sigurnost i u najnesigurnijim vremenima – domu. Udružili su snage na pjesmi jednostavnog naziva Dom i ostvarili najviši ulaz na listu. Pjesma je stigla iz Hit Recordsa, a riječ je je o staroj skladbi čiju glazbu potpisuje Guido Mineo, tekst Robert Pilepić, dok joj je novi aranžman i produkciju udahnuo Bojan Šalamon Shalla.

Idući novi ulaz pripao je Luki Nižetiću. Toni Cetinski, Stole i Nižetić su inspiraciju za svoje nove hitove pronašli na istom mjestu. U svojem domu. Pjesma Ae, oda je Lukinom rodnom gradu Splitu, a nastala je u suradnji s klapom Kampanel. Ovo nije prvi put da Nižetić pjeva o gradu kojeg zove „najluđim gradom na svitu“. Prije 19 godina izdao je pjesmu Ludi grade, a ovog mjeseca je publici predstavio Ae koja govori o posebnosti splitskog govora, a stiže iz Dallas Records.

Rundek & Ekipa zaslužni su za posljednji novi ulaz. Njihova ritmična pjesma Tko su svi ti ljudi najavljuje novi album Brisani prostor. Pjesmu su inspirirala vječna pitanja poput: “…koja je moja uloga i što mi je činiti“, izjavio je Rundek. Stihove pjesme je napisao Roko Crnić, kompoziciju su postavili Silvio Bočić i Roko Crnić, aranžman je djelo Ekipe, a glazbenu produkciju potpisuje Darko Rundek.

Prvo mjesto liste i ovaj tjedan pripada bendu Pravila igre s pjesmom u izdanju GEMA Produkcije, a naziva Usne od šećera. Nakon objave remix verzije pjesme Divlji vjetre, Damir Kedžo se popeo na visoko drugo mjesto liste. Remix verzija je donijela potpuno novi zvuk ovom već uspješnom radijskom hitu. Divlji vjetre stiže iz Croatia Recordsa, a iz Aquarius Recordsa donose pjesmu Da biram, Nine Badrić koja je već tjednima među najemitiranijim pjesmama HR Top 40.

Dečki iz Pravila igre odnijeli su pobjedu na regionalnim listama. Usne od šećera najemitiranija je pjesma u Dalmaciji, Gradu Zagrebu, Slavoniji, te u Istri i primorju. Titula najemitiranijih u Središnjoj Hrvatskoj pripala je Hladnom pivu & Online friendsima s pjesmom Ovo će proći u izdanju Menarta, dok je Mia Dimšić s pjesmom u izdanju Croatia Recordsa, Unatrag najemitiranija u Zagorskoj regiji.

Pjesme s liste možete poslušati na Deezer kanalu Hrvatske diskografske udruge na playlisti “hrtop 40.