Početna Izbor HR Top 40: Šest novih pjesama u domaćem radijskom eteru

HR Top 40: Šest novih pjesama u domaćem radijskom eteru

310
0

Aktualni poredak na ljestvici HR Top 40 otkrio nam je prošlog tjedna čak šest novih glazbenih uradaka.

Na prvoj je poziciji pritom situacija ostala nepromijenjena, pa je nakon 6 tjedana na istoj još uvijek Mia Dimšić s Cestom do sna u izdanju Croatia Recordsa. Novi singl Saše Lozara pod nazivom Budi u izdanju diskografske kuće Agapa svojim uspjehom u radijskom eteru prati Miu na broju 2, a pri samom im se vrhu, na trećemu mjestu, približila i grupa Vatra s Porukama u boci (Dallas Records), ujedno singlom koji je zabilježio najveći skok na listi.

Najviši ulaz na listu ostvarila je Franka s pjesmom Ljubav, ništa više koju izdaju Karpo Media i Croatia Records, a riječ o ljetnom singlu s kojim je ova mlada izvođačica najavila rad na svojem drugom albumu. Autor glazbe je Branimir Mihaljević, tekst potpisuje Nenad Ninčević, dok su za aranžman zaslužni Branimir i Marko Mihaljević.

Boris Novković također se pridružio najemitiranijim izvođačima u Hrvatskoj, i to sa singlom Gori ulica u izdanju Croatia Recordsa. Svoju novu pjesmu Boris Novković posvetio je novorođenoj kćerkici, a singl krasi zarazan ritam koji su radijski urednici vrlo dobro prihvatili. Novim ulazima pridružili su se još i Matija Cvek s pjesmom Drama (Menart), Kristijan Rahimovski i njegov novi singl Opet palim radio (Hit Records), Luka Nižetić zajedno s Miroslavom Škorom i Reneom Bitorajcem u pjesmi Ludilo brale (Dallas Records) te grupa Markiz s pjesmom Ti (Croatia Records).

Mia Dimšić sa svojom Cestom do sna bila je najslušanija u Slavoniji, dok je u Gradu Zagrebu te Središnjoj Hrvatskoj Saša Lozar sa singlom Budi bio prvi izbor radijskih urednika. Vatra i Poruke u boci bili su najemitiraniji u Dalmaciji, Zagorju te Istri i Primorju.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.