Početna Izbor HR top 40: Saša Lozar rasplesanim „DA“ došao do šestog mjesta

HR top 40: Saša Lozar rasplesanim „DA“ došao do šestog mjesta

722
0

Nova pjesma Saše Lozara pod naslovom „DA“ zauzela je šesto mjesto nacionalne top-liste HR top 40 i to kao najviši novi ulaz. Autor singla je Predrag Martinjak Peggy, otprije poznat po uspješnim suradnjama s različitim glazbenicima poput Massima, Nine Badrić, Dine Dvornika i VanneSaša nam je prenio svoje pozitivne dojmove o novoj pjesmi:

„Nakon zadnjeg singla i velikog uspjeha pjesme ‘Tajno’ ušuljao sam se s ‘DA’ na klupsku scenu i u radijski eter. Ja sam presretan i prezahvalan na ovom strelovitom skoku, imam feeling da je to što radim dobro i uživam u tome. Svi smo u timu sretni uključujući autorski tim, redatelje spota ‘DA’ koji super prati pjesmu i moj menadžment. Ovdje nema velike kalkulacije. Nadaš se uspjehu, ali stvari poslije ovakvih pjesama postaju lakše i jednostavnije. Formula je tu. Obećavam još puno ovako dobrih pjesmama. Jedva čekam koncerte, znam da ću uživati na njima jer ljudi plešu na moje stvari. To me posebno veseli i jer su to zahtjevni slušatelji, DJ-evi i struka. Dobio sam jako dobre komplimente. Hvala još jednom svima, urednicima, slušateljima radijskog ili kojeg god etera, od srca veliko hvala!“

Mile Kekin i njegov „Reno 4“ ovoga tjedna su ujedno i najizdržljiviji na listi i naslov s najvećim skokom, odnosno s 21. stigli su na 9. mjesto.  Novitet liste na 10. mjestu je Jacquesov singl „Sam“, premijerno objavljen krajem veljače, a čiji autor je Ante Pecotić. Obojica su istaknuli kako u ovoj pjesmi donose nov zvuk i nadaju se pozitivnim reakcijama publike.

Klapa Rišpet Doris Dragović osmislili su novu ljubavnu priču nazvanu „Jedina jubav mog života“ i time zasjeli na 20. mjesto. Rišpet je osnovao Pero Kozomara, dok je najpoznatiji glas klape Ivo Amulić. Pjesma slijedi klasičnu Rišpetovutematiku, a spot su snimili u svome rodnom gradu Splitu.

Dok čekamo novi album grupe Meritas, Meri i Anita predstavile su novi singl kojemu je pripalo 22. mjesto na listi – „Dok čekamo dan“. Novu stvar na 31. mjestu liste donosi i Ivana Kindl. Pjesmom „Novi dan“ Kindl najavljuje koncert koji će se održati 3. svibnja u zagrebačkom klubu Sax!. Ivana je sama napisala tekst, glazbu i aranžman pjesme, a naglasila je kako pjesma ima sanjiv prizvuk i čvrstu poruku te govori o ‘čišćenju’ od loših međusobnih odnosa i pronalasku vjere u sebe. Za njom slijede Lidija Bačić feat. Vigor i „Vino rumeno“ na 36. mjestu, te Letu Štuke i „Supermarket“ na 39. mjestu.

Regionalne liste raznolike su – Massimo i Vatra slušaju se u Dalmaciji i Slavoniji, Grad Zagreb i Središnja Hrvatska pripadaju Saši Lozaru, Istra i primorje Franki Batelić, a Zagorje Petru Graši.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.