Početna Izbor HR Top 40: Romantični stihovi Olivera i Bebeka najizdržljiviji na listi

HR Top 40: Romantični stihovi Olivera i Bebeka najizdržljiviji na listi

539
0

Dva velikana hrvatske glazbene scene i njihovi glasovi spojeni u jednu od slušateljima najomiljenijih sinkronija – Željko Bebek i Oliver Dragojević. Ovi poznati vokali već 47 tjedana zaredom veličaju ljubav svojom pjesmom ‘Ako voliš ovu ženu’ na radijskim postajama i ostaju na listi HR Top 40 kao najizdržljiviji izvođači. Odmah nakon izlaska, balada je zauzela visoke pozicije na ljestvicama, pa se i ovaj dugačak ostanak čini sasvim opravdanim. Posebice uzimajući u obzir da ga izvode dva publici izuzetno draga pjevača, od kojih nas je jedan nedavno napustio nakon teške bolesti. No, pjesma nije dirnula samo slušatelje.

֦‘Ako voliš ovu ženu’ pjesma je koja je prije nepunih godinu dana otvorila jednu moju sjajnu diskografsku i koncertnu priču, pjesma koju sam otpjevao u suradnji s velikim Oliverom i ona zbog koje su mi suze navirale na oči svaki put kad bih je pjevao. Neizmjerno sam zahvalan što ju je Oliverov glas obojao svojom posebnom emocijom i što smo imali priliku surađivati na pjesmi koju je publika odmah zavoljela. Prave pjesme su one koje žive i poslije nas i zbog kojih na neki način osjećamo nečiju prisutnost i onda kad ga više fizički nema. Sretan sam što je ova pjesma jedna od tih.” – rekao je Željko Bebek o pjesmi i suradnji s Oliverom.

Singl izdaje Croatia Records, a objavljen je u albumu Željka Bebeka ‘Ono nešto naše’ prije nešto manje od godinu dana. Autor glazbe i aranžmana je Branimir Mihaljević, dok je za dirljivi tekst pjesme zaslužan Nenad Ninčević.

Ona se u trenutnom poretku nalazi na trećem mjestu na ljestvici, a prethode joj grupa Vatra i Massimo s pjesmom ‘Nama se nikud ne žuri’ u izdanju Dallas Recordsa, koji već treći tjedan zaredom zauzimaju prvu poziciju na listi. Drugo je mjesto pripalo Tonyju Cetinskom i pjesmi ‘General bez činova’ diskografske kuće Hit Records.

Najveći skok ove ljestvice ostvario je rasplesani hit Lidije Bačić i grupe Vigor, pjesma ‘Vino rumeno’. U poretku su ujedno zabilježena i tri povratka – ‘Kao u snu’ Tonyja Cetinskog, zatim Jelena Rozga i njezin ‘Najbolji dan’ te ‘Ako nam ljubav preživi noć’ koju izvode Đani Stipaničev i Renata Sabljak.
Situacija kod regionalnih lista kristalno je jasna – u svakom od područja dominiraju grupa Vatra i Massimo s pjesmom ‘Nama se nikud ne žuri’. U prvoj je polovici godine ovaj hit bio izvođen na najvećem broju radijskih postaja, a u žanru rock glazbe odnio titulu najemitiranijeg.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.