Početna Izbor HR Top 40 prepuna novih singlova

HR Top 40 prepuna novih singlova

49
0

Prošlog tjedna bilježimo čak šest novih ulaza na HR Top 40 listu radijskog emitiranja.

Najviši novi ulaz ostvarili su grupa Joy i Denis Dumančić s novim singlom Jedan na jedan koji se našao na 16. mjestu, a izdaje ga Croatia Records. Za potrebe ove pjesme koju on sam potpisuje, Denis je došao na čelo zabavne pop grupe. Tekst je pisao u suradnji s Fayom, a aranžman je rađen u suradnji  s Borisom Đurđevićem.

Joy feat. Denis Dumančić, Jedan na jedan,  Croatia Records

Idući novi ulaz ostvario je Marko Škugor s novom pjesmom Kap vode koju izdaje izdavačka kuća Zvuci mediterana. Na listi je zauzela 18. mjesto, a autori pjesme su Marko Tomasović i Josip Ralašić.

“Izuzetno sam sretan što je ‘Kap vode’ ostvarila ulaz na HR Top 40 listu. Ovim putem bi se htio zahvaliti radijskim urednicima koji su prepoznali pjesmu, puštaju je u svom eteru i daju priliku da se pjesma svidi publici te samoj publici što je zahvaljujući njima pjesma bila u top pet trendova u Hrvatskoj i broj jedan u Sloveniji. Nadam se da će pjesma zaživjeti među ljudima i da će je s radošću zapjevati svaki put kad je čuju na radiju. Hvala svima.” rekao je Marko Škugor.
Marko Škugor, Kap vode, Zvuci mediterana

Nakon Marka Škugora, na 18. mjestu našla se nova pjesma Bolje sutra grupe Bang bang, a pjesmu izdaje Croatia Records. Za tekst i glazbu zaslužan je Hrvoje Prskalo, a za spot Ljubo Zdjelarević i Raul Brzić..

Bang bang, Bolje sutra, Croatia Records

Saša Lozar također je ostvario novi ulaz na listu s novim singlom Vrati se, koji izdaje Agapa, a pjesma je zauzela 31. mjesto. Glazbu i tekst Sašinog novog singla potpisuje Predrag Martinjak Peggy.

“Sretan sam zbog početničke sreće i vjerujem u ovu pjesmu od prvog trenutka. Nosi pravi ugođaj zimske idile, melankonije, nostalgije, čiste ljubavne emocije, a znamo da je veljača mjesec ljubavi i Valentinova. Mojoj glazbenoj kolekciji se priključila konačno jedna takva balada. Hvala svima koji su to prepoznali, te glazbenim urednicima i vjernim slušateljima”, kaže Saša Lozar.

Saša Lozar, Vrati se, Agapa

Na 35. mjestu našla se pjesma hrvatske glazbene dive Meri CetinićNisi moj. Skladatelj i producent Ivo Lesić pjesmu je otkrio u svojoj arhivi. Snimljena je prije dosta godina, a tek je nedavno ugledala svijetlo dana. Izdaje ju Croatia Records..

Meri Cetinić, Nisi moj, Croatia Records

Posljednji ovotjedni ulaz na 37. mjesto ostvario je ERIC sa singlom Not gonna let go u izdanju Universal Music Hrvatska. Pjesma je prvi singl s njegovog studijskog izdanja I Am Eric, a nastala je još 2017. Napisali su je ERICAdam Kulling GarsztenkornNinos Hanna Sandra Nordström

“Jako mi je drago da je moj prvi singl s albuma ušao na HR Top 40 listu. Znao sam da će to biti prava pjesma za najavu mojeg debitantskog studijskog izdanja ‘I Am Eric’, a budući da sam tek sad počeo publici predstavljati glazbu na kojoj zadnjih godina radim, ovakva postignuća mi znače još više. Nadam se da će se ljudima svidjeti i moji nadolazeći singlovi i još jednom zahvaljujem svima koji su podržali ‘Not Gonna Let Go'”, rekao nam je ERIC.

ERIC, Not gonna let go, Universal Music Hrvatska

Prvo mjesto ljestvice zauzimaju Noelle i ZETZ s pjesmom Halo koju izdaje Menart. Na drugom mjestu je Massimo i Mali krug velikih ljudi u izdanju Aquarius Recordsa. Treće mjesto zauzeli su Nikolina Tomljanović i Belfast food i pjesma Volim kako se smiješ. Pjesmu izdaje Dallas Records.

Kada je riječ o regionalnoj listi, Dalmaciju, Grad Zagreb, Središnju Hrvatsku i Zagorsku regiju osvaja Matija Cvek s pjesmom Ptice koju izdaje Menart. U Slavoniji dominira Massimo i Mali krug velikih ljudi, a u Istri i primorju Neno Belan i pjesma Teško je u izdanju Dallas Recordsa.

Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge:
  spotify 

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.