Početna Izbor HR Top 40: Pjesma podrške Ivana Zaka i prijatelja ostvarila najviši ulaz

HR Top 40: Pjesma podrške Ivana Zaka i prijatelja ostvarila najviši ulaz

33
0

Prošlog tjedna bilježimo dva nova ulaza na HR Top 40 listu radijskog emitiranja.

Brojni glazbenici još jednom su pokazali veliko srce u teškoj situaciji koja je pogodila područje Banovine. Ivan Zak i prijatelji podršku su željeli pokazati i kroz pjesmu Svi smo uz vas. Pjesma je na ovotjednoj listi ostvarila novi najviši ulaz i zauzela visoko šesto mjesto. U pjesmi, koju izdaje Hit Records, uz Ivana Zaka pjevaju Mario Budiščak, Tiho Orlić, Tomislav Priher i Denis Ferjanić. Ivan Zak potpisuje glazbu, tekst i produkciju, a za aranžman je, uz Ivana, zaslužan i Domagoj Marijan. Valja napomenuti da se Ivan Zak za ovu pjesmu odriče autorskih prava u korist gradova Petrinje, Siska i Gline koji su pogođeni potresom 29.12.2020.

“Mi glazbenici, najbolje se izražavamo kroz pjesmu. Upravo ovom autorskom pjesmom, zajedno sa svojom ekipom, želio sam dati podršku onima kojima je to u ovim trenucima najpotrebnije”, poručio je Ivan Zak.

Ivan Zak i prijatelji, Svi smo uz vas, Hit Records

Drugi novi ulaz na listu ostvarili su Tomislav Bralić i klapa Intrade te su s pjesmom Ugrij mi dušu zauzeli 28. mjesto na ljestvici. Pjesmu su napisali Jure Stanić (glazba) i Željka Galić (tekst), a za aranžman se pobrinuo Igor Ivanović. Tomislav i Intrade u novom su videospotu redatelja Igora Goića otkrili još jedan manje poznati hrvatski biser – tvrđavu sv. Mihovila iz 13. stoljeća koja se nalazi na otoku Ugljanu.

“Lijepa vijest, pjesma ‘Ugrij mi dušu’ pomalo, ali sigurno ide do duša mojih vjernih slušatelja, a kako čujem i glazbenih urednika. Jedva čekam prvi nastup klape Intrade uživo i tek tada dobiti pravi dojam kako zvuči naša nova pjesma. Hvala autorima Juri Staniću i Željki Galić na ukazanom povjerenju i Igoru Ivanoviću na predivnom aranžmanu”, rekao je Tomislav Bralić.

Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ugrij mi dušu, Scardona

Prvo mjesto ljestvice ponovno zauzima Massimo i Mali krug velikih ljudi u izdanju Aquarius Recordsa. Na drugom mjestu nalaze se Mejaši s pjesmom Nova godina, a izdaje ju Croatia Records. Na trećem mjestu je Vannin singl Puna memorija u izdanju Croatia Recordsa.

Kada je riječ o regionalnoj listi, sve regije osim Zagorske – Dalmaciju, grad Zagreb, Istru i primorje, Slavoniju i Središnju Hrvatsku i dalje osvaja Massimova pjesma Mali krug velikih ljudi. Zagorskom regijom dominiraju Mejaši s pjesmom Nova godina.