Početna Izbor HR Top 40: Pjesma Matije Cveka i Matije Dedića ostvarila najviši ulaz

HR Top 40: Pjesma Matije Cveka i Matije Dedića ostvarila najviši ulaz

„Na ramenu mom pronađi spas… Upali novo svjetlo u noći. Sve će proći.“, predivne su riječi nove pop balade koja je stigla na listu HR Top 40. Riječi je napisao i otpjevao Matija Cvek u pjesmi Nasloni se koju izdaje Menart.

Emocionalne pjesme nisu strane ovom mladom glazbeniku. Na glazbenoj sceni je od 2014. godine, a pjesme je počeo pisati puno prije toga. Publiku je prije dvije godine osvojio pjesmom Visine, a sudeći prema komentarima, ove godine je uspio nadmašiti samog sebe. Objavio je pjesmu Nasloni se u suradnji sa šibenskim pijanistom Matijom Dedićem, koja je naišla samo na pozitivne kritike. Publika je oduševljena jednako kao i radijski urednici, zbog čega je Matija ostvario najviši ulaz na listu.

„Hvala svim urednicima na prihvaćanju novog singla i motivaciji za daljnji rad. Suradnja s Matijom Dedićem ogromna je čast za mladog izvođača te zbog toga i pjesma “Nasloni se” u mom autorskom djelovanju ima posebnu težinu.“, izjavljuje Matija Cvek.

Pjesma o međusobnom ponosu oca i sina bila je pun pogodak za Matu Bulića i Tarapana Band. Pjesma u izdanju Croatia Recordsa, Ja sam na te ponosan, već se u prvih mjesec dana od objave pokazala uspješnom, dosegnuvši čak 1,2 milijuna pregleda na Youtubeu. Prema prošlotjednim podacima radijskog emitiranja, pjesma je na listi provela značajnih 52 tjedna.

Pjesma Previše sam tvoj već treći tjedan drži prvo mjesto liste. Singl je proizašao iz suradnje Igora Delača i ZETZ-a, a stiže iz Croatia Recordsa. Franka je s prošlotjednog trećeg mjesta stigla na drugu poziciju liste s pjesmom Sve dok sanjaš u izdanju Karpo Medije i Croatia Recordsa. Franku slijedi Marko Kutlić s pjesmom koja mu je donijela pobjedu na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu Samo nek ona sretna je. Pobjedničku pjesmu izdaje Hit Records.

Regionalne liste je osvojila Franka sa Sve dok sanjaš. Njezina pjesma najviše se emitirala na radijskim postajama diljem Dalmacije, Središnje Hrvatske, Grada Zagreba te Istre i Primorja. Slavonija se pak, najviše gibala u ritmu pjesme Igora Delača i ZETZ-a, Previše sam tvoj, dok se Zagorjem najviše čuje pjesma Marka Kutlića Samo nek ona sretna je.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here