Početna Izbor HR Top 40: Pavel i Tedi Spalato na drugom mjestu liste

HR Top 40: Pavel i Tedi Spalato na drugom mjestu liste

173
0

Veljača, poznatija kao mjesec ljubavi, je na izmaku. Ima li išta primjerenije minulom mjesecu nego balada u izvedbi snažnih vokala Tonke iz grupe Pavel i Tedija Spalata? Pjesma Ne daj na nas uspješno se penje listom od kada je prije 5 tjedana stigla na HR Top 40.

Za riječi „Ima nešto utješno kad učvrstimo zasune. Svi se zvuci zatome, u tvoje rame potonem“, zaslužan je Aljoša Šerić, kao i za glazbu pjesme. Produkciju i angažman potpisuje Ante Gelo, a pjesmu izdaje Dallas Records. Tonka je uoči objave pjesme priznala da je suradnja s Tedijem Spalato za nju ispunjenje sna. S time bi se složili i radijski urednici koji su ovu pjesmu doveli druge pozicije na listi HR Top 40. Ne daj na nas ima ugodni prizvuk nekog prijašnjeg vremena i pravo je osvježenje na radijskom eteru.

Tedija Spalata je suradnja s grupom Pavel također jako razveselila; “Uveliko me obradovala suradnja sa grupom Pavel. Odmah sam prepoznao pjesmu u kojoj bi zajedno sa Antonijom mogao nešto dati. Uz divnu melodiju, tekst, aranžman, produkciju te spot sve se pokazalo jako dobro. Vesele me odjeci pjesme u eteru među publikom. Zahvaljujem svima u nadi novih suradnji sa grupom Pavel.”, izjavljuje Tedi Spalato.

Marko Kutlić već tri tjedna zaredom sjedi na tronu liste. Samo nek ona sretna je stiže iz Hit Recordsa i još uvijek je omiljena pjesma među radijskim urednicima. Pjesmu u stopu slijede Pavel i Tedi Spalato. Njihova emotivna i „arhaična“ pjesma Ne daj na nas s prošlotjednog trećeg mjesta, stigla je na drugo mjesto na listi. Ne daj na nas izdaje Dallas Records, a iz Aquarius Recordsa se mogu pohvaliti trećim mjestom na listi – pjesma Nine Badrić Ratujem s tugom.

Marku Kutliću koji je prošli tjedan bio najemitiraniji u četiri regije, pridružuju se nove snage. Marko je s pjesmom Samo nek ona sretna je u izdanju Hit Recordsa, najslušaniji u Dalmaciji, dok su nedaleki Istra i primorje najviše emitirali Jacquesa Houdeka s pjesmom u izdanju RTL Musica pamtljivog naziva Teret. Iznenadi me je najemitiranija pjesma u Zagorskoj regiji, a izvode ju Ljubavnici u izdanju Croatia Recordsa, dok je suradnja Tedija Spalata i Pavela naišla na odobravanje u tri regije; Gradu Zagrebu, Slavoniji i Središnjoj Hrvatskoj. Riječ je o pjesmi Ne daj na nas koju izdaje Dallas Records.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.