Početna Izbor HR Top 40 obilježilo 6 novih singlova, Ivan Zak ostvario najviši ulaz

HR Top 40 obilježilo 6 novih singlova, Ivan Zak ostvario najviši ulaz

634
0

Prošlotjedna lista najemitiranijih 40 pjesama hrvatskog radijskog etera uključila je čak šest novih singlova. U tjednu kada obilježavamo Dan zaljubljenih, jedna je od novih domaćih pjesama zauzela visoku poziciju na HR Top 40, predstavljajući pritom najviši ulaz.

Riječ je o pjesmi Mala princeza Ivana Volarića Zaka, singlu koji je nastao već ranije, prije čak 13 godina, no Ivan Zak tek ju je nedavno odlučio snimiti i pokloniti svojoj publici. U izdanju Hit Recordsa, Mala princeza nakon samog je izlaska ušla u top 10 najemitiranijih singlova na domaćim radijskim postajama, a predstavila je ujedno i izvrsnu uvertiru u Zakov koncert održan prošlog vikenda u varaždinskoj Areni. Pjesmu i tekst potpisuje Ivan Zak zajedno s Darusom Despotom, dok je sam zaslužan za aranžman i glazbenu produkciju.

„Ovom pjesmom, koja je nastala u mojem studiju La Bamba, vidi se moj prepoznatljivi stil i aranžman, a uz sve to unijeli smo dozu čvršćeg i modernijeg zvuka. Upravo zbog toga, drago mi je da je publika to i prepoznala, te da sam s ‘Malom princezom’ zabilježio najviši ulaz na HR Top 40 listu“, izjavio je Ivan Zak.

Listi su se uz Malu princezu priduržili Moje proljeće koje izvodi Jelena Rozga u izdanju Tonike, zatim Tony Cetinski i njegov novi singl Čekam te u izdanju Hit Recordsa. Na listu su ušli i Mate Bulić i Tarapana bend s pjesmom Ja sam na te ponosan u izdanju Croatia Recordsa te Nola i njezin novi hit Imam tebe, koji izdaje Aquarius Records. Najslušanijima pridružilo se još jedno novo izdanje Hit Recordsa, a to je singl Stopala u izvedbi Kristijana Rahimovskog.

Na prvome se mjestu liste još jednom nalazi Mia Dimšić s pjesmom Ovaj grad, a slijede je još dvije glazbene dive s popularnim singlovima radijskog etera. To su Vanna s pjesmom U tebi na drugom te Nina Badrić i njezin singl Rekao si na trećem mjestu HR Top 40.

Nina Badrić sa spomenutom je pjesmom ujedno najslušanija u Dalmaciji, Središnjoj Hrvatskoj i Gradu Zagrebu, u Zagorju te Istri i Primorju. Mia Dimšić i Ovaj grad najemitiraniji su u Slavoniji, prema službenim regionalnim listama.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.