Početna Izbor HR Top 40: Novi singlovi osvajaju domaću listu

HR Top 40: Novi singlovi osvajaju domaću listu

57
0

Nakon proteklog tjedna koji je obilježen dodjelom Top.HR Music Awards, stižu i podaci o HR Top 40 listi. Ovog tjedna bilježimo četiri nova ulaza na HR Top 40 listu radijskog emitiranja.

Novi najviši ulaz ostvarila je pjesma Teško je Nene Belana i nalazi se na 8. mjestu ljestvice. Pjesmu izdaje Dallas Records. Nastala u suradnji s Ines Prajo, pjesma je potaknuta njihovom prethodnom zajedničkom suradnjom slične tematike za pjesmu koju su radili za kazališne daske, a kako kažu – sada im se činilo ispravnim tu ideju pretvoriti u pop pjesmu i ogoljeti taj trenutak u kojem živimo na ovaj način.

“Drago mi je da su glazbeni urednici i publika prepoznali pjesmu, i nadam se da će sa svojom snažnom porukom isto tako zaživjeti i odzvanjati dugo u eteru kao i mnoge pjesme koje sam napravio proteklih desetljeća”, rekao je Neno Belan.

Neno Belan, Teško je, Dallas Records

Zdenka Kovačiček i Davor Gobac ostvarili su idući novi ulaz s pjesmom Jaka koju izdaje Dancing Bear. Na ljestvici je zauzela 17. mjesto. Pjesmu je uglazbio višegodišnji Zdenkin suradnik Marko Tomasović, dok iza aranžmana stoji Hrvoje Grčević. Efektan spot snimljen je u Kinoteci, a snimao ga je i režirao Hrvoje Zalukar 69. Za montažu spota zaslužan je pak Filip Borelli, Studio De Borell.

“Posebno mi je drago što je i ovaj singl, pjesma ‘Jaka’, zauzeo dobro mjesto na Top 40. Nadam se da će se još popeti jer je autorski tim Marko Tomasović, Danijela Borovnjak (tekst), Hrvoje Grčević (aranžer) kreirao opet jednu lijepu životnu žensku priču, kakve ja osobito volim i mislim da mi dobro leže, a to publika uvijek osjeti. Moj gost u pjesmi ‘Jaka’, Davor Gobac, dao je pjesmi puno šarma i autentičnosti i drago mi je što je moj odabir gosta bio pun pogodak. Hvala Davoru, jedva čekam promociju cijelog albuma ‘Konstatacija jedne mačke’!” – kaže Zdenka Kovačiček. 

Zdenka Kovačiček feat. Davor Gobac, Jaka, Dancing Bear

Sljedeći novi ulaz ostvarili su Giuliano i Emir Hot te pjesma Naš svijet koja je zauzela 34. mjesto na ljestvici. Izdaje ju Hit Records. Tekst i glazba djelo su Semira Sefera, a za produkciju i aranžman zaslužan je Darijo Marunčić. Spot potpisuju Toni Banov, Dean Bubić i Andrija Jurčević.

Emir Hot & Giuliano, Naš svijet, Hit Records

Posljednji novi ulaz ostvario je Miroslav Rus s pjesmom Banija koja se našla na 37. mjestu. Pjesmu izdaje Hit Records. Autor glazbe i teksta je sam Miroslav, a za aranžman je zaslužan Zvonimir Domazet.

“Ulazak moje pjesme ‘Banija’ na HR top 40 listu, još jednom je potvrda meni samom da je imalo smisla pustiti u javnost jednu tako intimnu pjesmu. Volio bih da se ova pjesma što duže zadrži u rotaciji radijskih postaja, kako bi time podsjećala ljude da smo kraju stradalom u potresu pružili samo prvu pomoć, a ne i onu koju zaslužuju, trajnu.” rekao je Miroslav Rus.

Miroslav Rus, Banija, Hit Records

Prvo mjesto ljestvice ponovno zauzima Massimo i Mali krug velikih ljudi u izdanju Aquarius Recordsa. Na drugom mjestu nalaze se Noelle i ZETZ s novom pjesmom Halo, a izdaje ju Menart. Na trećem mjestu su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom Ova ljubav koju izdaje Rubikon Sound Factory.

Kada je riječ o regionalnoj listi, sve regije opet osvaja Massimo i pjesma Mali krug velikih ljudi u izdanju Aquarius Recordsa.