Početna Izbor HR Top 40: Novi singl Opće opasnosti među 5 novih ulaza na...

HR Top 40: Novi singl Opće opasnosti među 5 novih ulaza na listi

281
0

Lista najemitiranijih domaćih singlova prema prošlotjednim je podacima obogaćena s čak pet novih singlova. Među njima se našla rock balada omiljenog benda na hrvatskoj glazbenoj sceni – Opće opasnosti, i tako nastavila niz njihovih uspješnica u ukupnom poretku HR Top 40.

Singl pod nazivom Sad mi reci nalazi se na posljednjem albumu benda Karta do prošlosti u izdanju Croatia Recordsa. Upravo spomenuti album u više je navrata predstavljao najprodavanije tjedno izdanje od svojeg izlaska sredinom godine, a zahvaljujući uspješnom glazbenom i diskografskom radu, Opća opasnost ove godine preuzima ulogu i ambasadora Nacionalnog dana albuma koji Hrvatska diskografska udruga obilježava 12. listopada. Pjesma Sad mi reci uspješan je nastavak prijašnjih hitova koje publika pamti još od 90-ih godina, a sudeći prema listi emitiranja, zasigurno će se pridružiti dosadašnjim zapamćenim baladama benda.

Na prvome mjestu liste smjestili su se još jednom Igor Delač i njegov aktualni singl U krvi si, a na broju 2 ga slijede Mia Dimšić i Marko Tolja te njihova pjesma Sva blaga ovog svijeta. Među TOP 3 ušla je i Vanna, koja je nedavno svojoj publici predstavila pjesmu s novog albuma – Kad smo se voljeli.

Najviši ulaz na listu pripada mladom Luki Basiju, izvođaču koji je od dolaska na domaću glazbenu scenu zaradio veliku pozornost brojne publike. Njegova nova pjesma Meta u izdanju Croatia Recordsa i Nika Recordsa ušla je visoko na aktualni HR Top 40, a Luka je snimio i pripadajući videospot u kojemu su sudjelovale i njegove obožavateljice.

Novim ulazima pridružili su se i Marko Vukes s pjesmom Budi tu, zatim Tragovi i njihov singl Na staroj adresi te grupa Vatra s novom pjesmom Vatra se primiče. Među najemitiranijima najveći skok ostvarili su Luka Nižetić, Škoro & Bitorajac sa singlom Ludilo brale u izdanju Dallas Recordsa, a najizdržljiviji ovoga puta su Mate Bulić i Tarapana bend te njihova pjesma Ja sam na te ponosan čije izdanje pripada Croatia Recordsu.

Na regionalnim listama, značajan uspjeh bilježe Mia Dimšić i Marko Tolja čiji je singl Sva blaga ovog svijeta najemitiraniji u Dalmaciji, Istri i Primorju, Slavoniji te Zagorju. Igor Delač i njegova pjesma U krvi si zauzeli su broj 1 na listama u Gradu Zagrebu i Središnjoj Hrvatskoj.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.