Početna Izbor HR Top 40: Novi singl Jure Brkljače nastavlja osvajati eter

HR Top 40: Novi singl Jure Brkljače nastavlja osvajati eter

71
0

Jure Brkljača i njegova nova pjesma Ostani tajna moga života prošloga su tjedna ostvarili najveći skok na HR Top 40 listi – s 39. mjesta pjesma se ‘popela’ na 4. mjesto!

“Ugodno iznenađenje da jedna takva balada zaplovi radijskim eterom i dosegne tako visoku poziciju. Želim se zahvaliti svim urednicima, koji su prepoznali pjesmu i zavrtili je.” rekao je Jure. Osim toga, prošli tjedan izašao je njegov prvi album koji nosi isto ime kao i pjesma, a izdaje ga Hit Records.

Ovaj album prvijenac je sav rad ovih pet godina, od početka moje službene karijere, ali je to ujedno i potvrda, kako je u životu sve moguće, ako dovoljno želiš i to živiš. Moj početak stvaranja pjesama u svojoj sobi za klavirom, kada je za mene izdavanje albuma bilo miljama daleko, a sada je to stvarnost. Album ‘Ostani tajna moga života’ za mene će biti vječna uspomena na moju mladost i na vrijeme u kojem sam odrastao, te kako sam se osjećao. Želim zahvaliti cijelom mojem timu, Mihaelu Blumu, Zvonimiru Domazetu, Josipu Cvitanoviću, Fedoru Boiću, koji su radili na pjesmama. Posebno hvala Miroslavu Rusu, koji potpisuje većinu pjesama, te koji me je prepoznao među prvima, kako kao autora, tako i pjevača. Također, želim se zahvaliti i Tonyju Cetinskom, koji me usmjerio na najbolji mogući način i naravno hvala cijelom Hit Recordsu, koji su za mene radili kao što nitko ne bi.” izjavio je Jure povodom izdavanja albuma.

Jure Brkljača, Ostani tajna moga života, Hit Records

Najviši novi ulaz na listu ostvario je Boris Novković s novim singlom Pun mjesec, ti i ja koji izdaje Croatia Records. Nova pjesma nastavak je Borisove suradnje s producentom Hrvojem Prskalom. Pjesmu prati zanimljiv spot u režiji Raula Brzića, a osim Borisa Novkovića u njemu glume Sarah Fadljević i Dino Rašidkadić. Ovom pjesmom Boris najavljuje novi album.

Boris Novković, Pun mjesec, ti i ja, Croatia Records

Posljednji novi ulaz ostvarili su Jurica Pađen & Aerodrom i pjesma Ima li to kraja, a izdaje ju Croatia Records. “Ima li to kraja”, pita se Jurica Pađen, autor teksta i glazbe u aranžmanu Aerodroma.  Pjesmu prati zanimljiv videospot, u kojem je glavnu ulogu učiteljice pronašla glumica Anica Kovačević, dok su se članovi benda vratili u školske klupe. Živopisan videospot koji prikazuje svakodnevne životne borbe svakoga od nas, nastao je pod redateljskom palicom Tina Majnarića. 

Jurica Pađen & Aerodrom, Ima li to kraja, Croatia Records

Na prvom mjestu nalazi se Albina i Tick Tock u izdanju Universal Music Hrvatska. Drugo mjesto zauzeo je Marko Kutlić s pjesmom Budi moja noć koju izdaju Cepelin Media i Croatia Records. Na trećem mjestu nalaze se Kameny i Vanna s hitom Ovo je ljubav, a izdaje ga Croatia Records.

Kada je riječ o regionalnoj listi, Dalmaciju, Grad Zagreb, Slavoniju, Središnju Hrvatsku i Zagorsku regiju i dalje osvaja Albina i pjesma Tick Tock. U Istri i primorju dominira Vatra i Vidi kako se smiješ.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130. Podaci s ovotjedne liste odnose se na tjedan od 15. ožujka do 21. ožujka 2021., od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.