Početna Izbor HR Top 40: Novi hitovi na listi

HR Top 40: Novi hitovi na listi

307
0

Prošlotjedna lista HR Top 40 ugostila je četiri nove pjesme.

Nove ulaze ostvarili su mnogi glazbenici, no najuspješniji su se pokazali Igor Delač i ZETZ koji su pjesmom Previše sam tvoj zauzeli prvo mjesto. Pjesma u izdanju Croatia Recordsa je Igorov šesti singl u novom pop glazbenom izričaju s kojim najavljuje izlazak novog albuma za kraj svibnja.

Samo nek ona sretna je izjavljuje Marko Kutlić u novoj pjesmi kojom je ostvario drugi najviši ulaz na listu. O ovoj pjesmi s Markovog prvog samostalnog albuma U kapi tvoje ljubavi, Marko ne voli pričati jer želi da ju svatko doživi na svoj način. Pjesma je nastala u izdanju Hit Recordsa.

Kolege s pozornice Voicea, mladi rock pjevač Marin Jurić-Čivro i glazbenica nesvakidašnjeg glasa Nina Kraljić, objavili su prvi zajednički duet. Riječ je o pjesmi Zima, koja dolazi iz Universal Music Hrvatske, a odlikuje ju spoj pop i rock žanra. Dva moćna hrvatska glasa odličan su spoj koji su prepoznali radijski urednici, zbog čega je pjesma postigla treći novi ulaz na listu.

Hari Rončević je novom pjesmom Ja noćas odlazim za njom prisvojio posljednji novi ulaz na HR Top 40. Ova emocionalna pjesma prožeta iskrenim i dubokim stihovima, govori o rastanku svoje ljudi koji im je prouzročila smrt jednog od njih dvoje. Rončević je priznao da je pjesmu u izdanju Scardone spremao 5,6 mjeseci, ali je čekao pravi trenutak da ju objavi. Pjesmu, ali i spot, posvetio je svojem ocu koji je ostao bez supruge, Harijeve majke, nedugo prije objave pjesme.

Drugo mjesto na listi, nakon Igora Delača i ZETZ-a, zauzela je Nina Badrić s pjesmom Ratujem s tugom u izdanju Aquarius Recordsa, vrativši se u top tri najemitiranije pjesme. Ratujem s tugom slijedi pjesma Poljubi me sad. Strastveni hit izvodi omiljeni Damir Kedžo, a pjesma stiže iz Croatia Recordsa.

Po pitanju regionalnih listi, u Dalmaciji se prošlog tjedna najviše slušala Nina Badrić. Njezina pjesma Ratujem s tugom nosi titulu najemitiranije. U svim ostalim regijama – Gradu Zagrebu, Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj, Istri i primorju te u Zagorskoj regiji, najemitiranija je Mia Dimšić s pjesmom Pomiče se sat u izdanju Aquarius Recordsa.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.