Početna Izbor HR Top 40: Nova pjesma Damira Kedže ostvarila najviši ulaz na listu

HR Top 40: Nova pjesma Damira Kedže ostvarila najviši ulaz na listu

102
0

Novi hit Damira Kedže obradovao je mnoge slušatelje, ali i radijske urednike. Prema najnovijim podacima liste HR Top 40, pjesma Vidi se izdaleka bio je najpopularniji novi singl u radijskom eteru te ostvario najviši ulaz među prvih 40 aktualnih pjesama domaćeg etera.

Singl u izdanju Croatia Recordsa predstavlja pomalo drugačiji glazbeni uradak od dosadašnjih djela u izvedbi Damira Kedže, no zadržao je njegov prepoznatljivi interpretacijski znak. Pjesma Vidi se izdaleka govori o ljubavi u veselom tonu i brzom ritmu, a pridružen joj je i spot koji je Damir snimio u suradnji s Helenom Janušević s kojom se natjecao u emisiji Ples sa zvijezdama.

Čim sam čuo demo, znao sam, to je to. Iako je drugačija od svih mojih pjesama, odmah sam bio siguran da je stvorena baš za mene. Uživao sam u stvaranju pjesme, bilo je jako kreativno u studiju i brzo smo dobili final ‘Vidi se izdaleka’. Pjesma govori o ljubavi, radosti i ljepoti i točno opisuje životnu fazu u kojoj sam trenutno. Lijepo je u svakom pogledu. Hvala dragi ljudi što volite ‘Vidi se izdaleka’, posebno hvala radijskim urednicima na svakom od emitiranja koja su nas dovela na listu najslušanijih u Hrvatskoj. Sve je vrijedno truda kada dođemo do srca slušatelja“, izjavio je Damir Kedžo, vidno sretan i zadovoljan.

Pjesme koje slave ljubav označile su i sam vrh liste. Na prvome mjestu na listi nalazi se drugi tjedan zaredom Nina Badrić s novim singlom Volim te, volim u izdanju Aquarius Recordsa. Slijedi je Franka s hitom Ljubav, ništa više koji izdaju Karpo Media i Croatia Records, a Mia Dimšić i dalje čuva svoje mjesto u TOP 3 s pjesmom Cesta do sna, koja od samog dolaska na listu ne silazi s prvih pozicija.

Leteći odred također se pridružio najslušanijima i to s novom pjesmom Još jednom me spasi, u izdanju Croatia Recordsa. Među novim ulazima našao se i Luka Basi s hitom Kad vidin Boga uživo, pjesmom s kojom je debitirao na ovogodišnjem Splitskom festivalu.

Na regionalnim listama, Nina Badrić s pjesmom Volim te, volim zauzela je prvu poziciju u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj te Zagorju i Slavoniji. U Istri i Primorju najslušanija je Franka i njezin singl Ljubav, ništa više, dok je Vatra s Porukama u boci najemitiranija u Dalmaciji.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.