Početna Izbor HR Top 40: Nina Badrić sedmi puta predvodi listu HR Top 40,...

HR Top 40: Nina Badrić sedmi puta predvodi listu HR Top 40, ljetni zvuk dominira hrvatskim radijskim eterom

75
0

Nina Badrić predvodi listu HR Top 40 sedmi tjedan zaredom. Pjesma Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records) od trenutka kada je debitirala na samom vrhu istaknula je kandidaturu za ovogodišnji hit-ljeta.

Podaci servisa 1Played pokazuju uvjerljivi broj emitiranja u odnosu na prve pratitelje, a singl se našao i na prvome mjestu regionalnog mjerenja popularnosti u pet od šest hrvatskih regija (Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska, Zagorska). Radi se o singlu brzoga ritma, feel good poruke i retro elemenata koji čine dobitnu kombinaciju za radijski zvuk ljeta.

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj. Podaci servisa 1Played odnose se na tjedan od 12. do 18. srpnja, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.


Cambi., Bambina Mia, Dallas Records, Foto | Niko Goga

Ljetni zvuk dominira radijskim eterom, a pjesme koje se traže uglavnom su ritmični pop singlovi. Cambi. i TBFsu, na krilima prve nagrade publike na Splitskom festivalu, sletjeli na broj dva s pjesmom Bambina Mia(Dallas Records). Singl šarena retro spota i sudjelovanja glumačkog dua ST Koke predvodi regionalnu listu za Dalmaciju, a na ukupnom mjerenju popeo se za četiri mjesta prema naprijed. Duet Matije Cveka i Marka Kutlića u pjesmi Zaplesala je s ljetom (Croatia Records/Menart) nalazi se na broju tri, a četvrti je Gibonni s najavnim singlom aktualnog mini albuma U po’ ure (Dallas Records), pjesmom Kiša (Z’naab). Domaći Top 5 zatvara Boris Novković sa singlom Ljeto je (Croatia Records).


Giuliano, Nebo vidi sve, Hit Records 

Radijske stanice u Hrvatskoj sve više reflektiraju dinamiku domaće glazbene produkcije koja nam donosi oko 120 pjesama različitih žanrova na mjesečnoj razini. To znači kako je gotovo polovica liste – čak 19 pjesama – među najemitiranijima debitirala u posljenja četiri tjedna. Ovoga tjedna se trend nastavio, jer je na listi HR Top 40 šest novih singlova. Najviši novi ulaz potpisuje Giuliano, njegova Nebo vidi sve (Hit Records) našla se na 21. mjestu.

‘Nebo vidi sve’ jedna je vedra, vesela pjesma sa sretnim tekstom’, rekao je Giuliano prilikom njezina lansiranja, ‘mislim da nam to svima treba, takve jedne vedrine u ovakvim vremenima.’ Singl autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Neno Ninčević.

Mia Dimšić, Neki novi ljudi, Croatia Records

Damir Kedžo je ostvario novi ulaz na 22. mjestu s obradom pjesme koja ga, reći će, podsjeća na djetinjstvo. Radi se o temi Vatra i led (Croatia Records) koju poznajemo iz repertoara grupe Colonia. Novitete među četrdeset ostvarili su Boris Rogoznica za Netko kao ti (Hit Records) na 29. mjestu. i suradnja Eho (Croatia Records) koju potpisuju Kameny feat. Igor Drvenkar na 24. mjestu. Na broju 35 smjestila se – u Splitu nagrađena – Tvoja i gotovo (Croatia Records) u izvođenju Lorene, a Tomislav Bralić i Klapa Intradenadogradili su splitsko priznanje dolaskom s 39. mjestom sa singlom Kada jednom odem (Scardona).

Najveći skok među četrdeset ostvarila je još jedna pjesma sa Splitskog festivala. Radi se o singlu Neki novi ljudi (Croatia Records) s kojim se Mia Dimšić popela za deset mjesta i dospjela na broj četrnaest. Cambi. su vlasnici najizdržljivije pjesme, singla koji se najduže zadržava među najemitiranijima. Za priznanje ‘najzdržljiviji’ pjesmi Zaljubljen (Dallas Records) bilo je potrebno 22 tjedna boravka na listi HR Top 40.