Početna Izbor HR top 40: Nakon tjedana izbivanja Grašo se vratio na čelnu poziciju

HR top 40: Nakon tjedana izbivanja Grašo se vratio na čelnu poziciju

670
0

Ovoga tjedna na nacionalnoj top-listi radijskog emitiranja HR top 40 bilježimo brojne promjene – u svom 19. tjednu na listi od čega je devet tjedana bio na samom vrhu, Petar Grašo vratio se s hitom „Ako te pitaju“ na sam vrh ljestvice. Koliko je Grašina pjesma osvojila i publiku i glazbene urednike pokazuje činjenica da je objavljena netom prije Božića, a sad, mjesecima kasnije, još uvijek ju radio postaje najviše emitiraju. Također mu je priskrbila i titulu ‘Deezer singl mjeseca‘, odnosno najslušanije domaće pjesme na digitalnom servisu Deezer čak 4 puta zaredom – u prosincu, siječnju, veljači i ožujku.

Nakon što su čelnu poziciju držali osam tjedana uzastopce, Vatra i Massimo s „Nama se nikud ne žuri“ trenutno su na drugome mjestu. Slijedi ih Igor Delač i „Budan“ na trećem, zatim Saša Lozar s „Da“ na četvrtom mjestu, te naposljetku Jacques i „Sam“ na petom.

Mia Dimšić predstavila je novu pjesmu naziva „Do posljednjeg retka“ kojom je u prvome tjednu stigla do šestog mjesta liste kao najviši novi ulaz. Glazbu je radio Vjekoslav Dimter, tekst potpisuje Damir Bačić, a aranžman su zajednički oblikovali Vjekoslav Dimter Branimir Jovanovac. Pjesmu prati i videospot za koji je zaslužan Boris Sekulić, a Mia će ju izvesti i na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama. Najveći skok ostvarila je Ivana Kindl s pjesmom „Ima nade“ pomaknuvši se sa 16. na 7. mjesto.

Tjedan obilježava mnogo aktivnosti u glazbenoj industriji, brojimo puno novih ulaza i puno povrataka, učestale su najave koncerata i sve je u punom jeku priprema za aktivno ljeto. U skladu s time, uz novi album, stigao je i novi singl Tonyja Cetinskog„General bez činova“ koji ga je doveo do 10. mjesta na listi. Redatelj pratećeg videospota, Paolo Gentilini, opisao je atmosferu pomalo mračnom, no u suštini romantičnom i bajkovitom. Željko Bebek također je predstavio novi videospot za pjesmu „Tajno“ čiji je autor Darko Bakić, dok je aranžman radio Bebekov stalni suradnik Branimir Mihaljević, a smjestili su se na 23. mjesto.

Grupa Magazin nastavlja u istom tonu novih produkcija s pjesmom „Titanik“ za koju su zaslužni Vjekoslava i Tonči Huljić, a u prvome tjednu došli su do 32. mjesta. Spot obiluje motivima iz filma „Titanic“ i objavljen je 15. travnja – točno 105 godina nakon potonuća najpoznatijeg putničkog broda.

Regionalne liste ponovno su malo drugačije – Saša Lozar sluša se u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj i Zagorju, Petar Grašo premjestio se u Slavoniju, a Massimo i Vatra zadržali su Dalmaciju te Istru i primorje.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.