Početna Izbor HR Top 40: ‘Na Karibe’ novi najviši ulaz

HR Top 40: ‘Na Karibe’ novi najviši ulaz

Na prvom mjestu liste HR Top 40 još uvijek je Nina Badrić s pjesmom Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj. Podaci servisa 1Played odnose se na tjedan od 23. do 29. kolovoza, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Drugo je mjesto pripalo singlu Zaplesala je s ljetom (Croatia Records/Menart) izvođača Matije Cveka i Marka Kutlića, kao i prošloga tjedna, dok se na treće mjesto popela Albina s ljetnom i zaraznom melodijom pjesme La La Love (Universal Music Hrvatska).

Kiša (Z’naab) (Dallas Records) na četvrtom je mjestu liste – Gibonni se sa šestog mjesta popeo na četvrto. Pjesma Bambina Mia (Dallas Records) koju izvode TBF i Cambi ostaje visoko na listi, pa je tako na petome mjestu.

U ljetnom raspoloženju na deveto mjesto liste dolaze Na Karibe (Dallas Records) Dino Dvornik i Alka Vuica.

Pjesma je svojevrsno prisjećanje na Dinu Dvornika, kralja funka i glazbenog kreativca koji bi ove godine proslavio svoj 57. rođendan. Na Karibe je jedna od pjesama koje nikada nisu dovršene i objavljene – nju je sačuvao i završio producent i kantautor Srđan Sekulović Skansi, koji je za pjesmu napravio glazbu i aranžman, a stihove je napisala Alka Vuica.

Jure Brkljača je s pjesmom Prozor (Hit Records) također ostvario novi ulaz te ušao na 22. mjesto liste. “Raduje me novi ulaz na top listu sa pjesmom u koju vjerujem i koja tek dolazi. Pozdrav sa snimanja spota!“, poručuje Jure Brkljača.

Franka je novom pjesmom Ova noć (Croatia Records/Bez Komentara) uletjela na 27. mjesto. Odmah joj za petama na 28. mjesto ušli su Maligani s pjesmom Šinjorina (Croatia Records).

Tu su kao novi ulaz i 4 Tenora s pjesmom Noćas te sanjam majko (Scardona).

Najveći skok osvojio je Damir Kedžo s pjesmom Vatra i led (Croatia Records) – na 19. popeo se s 32. mjesta liste.

Najizdržljiviji je na listi Matija Cvek s pjesmom Ptice (Menart). Ovaj je singl u prvoj polovici 2021. godine bio na samom vrhu najemitiranijih singlova, a sada je na listi već 32 tjedna. “Hvala radijskim i televizijskim urednicama na emitiranju pjesme koja mi je ove godine donijela toliko lijepih vijesti. Ponosan sam i motiviran za sve dalje.“, kazao nam je Matija.

Matija Cvek, Ptice, Menart

 

Što se tiče slušanosti po regijama, Dalmacija i Središnja Hrvatska najviše slušaju Ninu Badrić s već spomenutim hitom. Najslušanija u Istri i Primorju je Zsa Zsa i Volim što te ne volim. U Gradu zagrebu, Slavoniji i Zagorskoj regiji najviše se pušta Albina i La La Love.

Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge: Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here