Početna Izbor HR Top 40: “Moj Vukovar” osvojio vrh top liste emitiranja

HR Top 40: “Moj Vukovar” osvojio vrh top liste emitiranja

77
0

Miljenici hrvatske publike Zaprešić Boysi, iskoristili su pandemijsko vrijeme na najbolji mogući način – snimanjem nove pjesme i videospota zvučnog imena Moj Vukovar – te odmah osvojili prvo mjesto na HR Top 40 ljestvici najemitiranijih pjesama.

Da nije riječ o još jednoj pjesmi u nizu, dečki odmah priznaju i kažu kako su dugo čekali pravi trenutak za predstavljanje svoje najemotivnije pjesme u karijeri. Pjesmu Moj Vukovar objavljuju netom prije bolne obljetnice u novijoj hrvatskoj povijesti, Dana sjećanja na pad grada Vukovara. Pjesma je to, prije svega, o ljubavi prema Vukovaru, ali i doprinosu i žrtvi koju je ovaj grad podnio za vrijeme Domovinskog rata.

Samim ulaskom na HR Top 40 najemitiranijih pjesama iznimno smo počašćeni. A zasjedanjem na 1.mjesto iste  sretni i zadovoljni te tu činjenicu smatramo najboljom potvrdom da smo napravili pjesmu za sva vremena. Još jednom se dokazalo da smo napravili dobro što smo pjesmu, na ovu osjetljivu temu, čekali toliko dugo jer smo htjeli biti sigurni da će se svidjeti ljudima te da će ljudi u njoj prepoznati našu iskrenu emociju kada se radi o žrtvi Vukovara i što nam on predstavlja. Po prvi puta osjećali smo pritisak pa i strah kako će ona biti prihvaćena kod publike pogotovo onih kojima je i namjenjena. A to su sami Vukovarci te posebno oni koji su proživjeli taj pakao 1991. godine. Prvo mjesto na HR Top 40 jedan je od  pokazatelja da smo u tome, nadamo se, i uspjeli“, poručili su ovu dirljivu poruku Zaprešić Boysi.

Tekst pjesme potpisuje Marko Novosel, glazbu Ante Pecotić, a za produkciju i aranžman zaslužan je Bojan Šalamon – Shalla. Pjesmu izdaje Rubikon Sound Factory. Videospot pod režiserskom palicom Nevija Smajića i Marija Borščaka sniman je upravo na lokacijama diljem Vukovara. Dečki iz benda napominju kako su željeli naglasiti prirodne ljepote grada, ali istovremeno odati počast simbolima patnje koji su neizostavni dio naše prošlosti.

Zaprešić Boys, Moj Vukovar, Rubikon Sound Factory

Top lista slušanosti broji još dva nova ulaza! Sljedeći novi ulaz ostvarili su dečki iz Hladnog piva s pjesmom Kišna nedjelja. Pjesmu izdaje Menart. Slijedi ga singl Ona me voli u izvedbi Ljubavnika, koju izdaje Croatia Records.

Drugo mjesto pripalo je Massimovom hitu Mali krug velikih ljudi. Autorstvo potpisuje frontmen benda VatraIvan Dečak, a izdaje ju Aquarius Records. Visoko treće mjesto osvojio je popularni sastav Pravila Igre s novim singlom U hladnoj sobi, nastalim u suradnji Mire i Sonje Buljan. Pjesmu izdaje Gema Produkcija.

Kada je riječ o regionalnoj listi, Moj Vukovar osvojio je sve regije – Dalmaciju, Grad Zagreb, Istru i primorje, Slavoniju, Središnju Hrvatsku i Zagorsku regiju.

Regionalna lista, Top.hr