Početna Izbor HR TOP 40: Mia Dimšić s pjesmom “Sretan put” prvi put na...

HR TOP 40: Mia Dimšić s pjesmom “Sretan put” prvi put na listi

Mlada i talentirana osječka kantautorica te jedna od najpopularnijih pop-izvođačica u Hrvatskoj, Mia Dimšić, s hitom Sretan put po prvi put ulazi na HR TOP 40 listu najemitiranijih domaćih pjesama. Pjesma se našla na visokom četvrtom mjesto i tako istovremeno nosi titulu najvišeg ulaza.

Premda je istoimeni album izdala još krajem 2019. godine, krajem kolovoza objavljuje i videospot za tu pjesmu. Sretan put ujedno predstavlja i njezin najnoviji singl s kojim je u subotu 5. rujna nastupila na CMC Festivalu, emitiranom putem televizije.

Pjesma je prepoznatljivog country-pop glazbenog karaktera, a na njoj su zajednički radili Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić. Spot za pjesmu sniman je na tri različite lokacije – u studiju Vjekoslava Dimtera u Philadelphiji, u SAD-u, u tonskom studiju Green Room u Rijeci te u studiju Croatia Recordsa u Zagrebu. U potonjem studiju, koji je ujedno zaslužan i za izdavanje albuma i singla, završni miks i mastering zvuka odradio je Goran Martinac. Režiju spota napravio je Boris Sekulić, Mijin suradnik koji je s njom radio i na videobroju za pjesmu Život nije siv.

“‘Sretan put’ je pjesma inspirirana brojnim putovanjima na koja me glazba odvela, a ove godine, kad je tih putovanja manje nego ikad prije, još mi je draža i važnija nego kad je nastala. Zamislila sam ju kao pjesmu koja se sluša u autu s otvorenim prozorima dok se krajolici izmjenjuju. Kod putovanja me oduvijek fasciniralo što su s jedne strane strašno dinamična i nemirna, a s druge nevjerojatno umirujuća i sve poravnaju. Na putovanjima mi dolaze najbolje ideje, najjače emocije i najjasnije mi je što trebam raditi. Ali još više od toga je važno što zbog putovanja uvijek znam koliko volimo svoj dom. Kod kuće je najbolje”, kazala je Mia Dimšić ovom prilikom.

Mijino ime još se jednom javlja u HR TOP 40, no ovaj put u suradnji s The Frajlama na zajedničkom hitu Gledaj me u oči, koji se isto tako prvi put nalazi na listi. Četiri talentirane frajle, Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, više od 10 godina svojim kvalitetnim obradama te jednako dobrim autorskim pjesmama osvajaju publiku. Njihova suradnja s Mijom Dimšić, višestrukom dobitnicom nagrade Porin, osvojila je radijske postaje. Ono što im je zajedničko jest autentična energičnost, razigranost i svestranost te tim obilježjima obogaćuju domaću glazbenu scenu.

Pjesma govori o životu žena koje nerijetko bivaju podvrgavane različitim osudama i pravilima. Poruka koju žele poslati jest da ih ne treba biti pretjerano briga za nametnute kalupe iz razloga što je svaki trenutak baš kako treba biti. Glazbu i tekst potpisuju Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, dok je za aranžman zaslužan tim iz Rubikon Sound Factoryja. Pjesmu izdaju Cepelin Media i Croatia Records.

Jedna od najvećih regionalnih zvijezda, Neda Ukraden, svojim novim hitom Za prvu ljubav posljednji je novi ulaz na listu. Pjesma je objavljena i snimljena povodom njenog jubilarnog 70. rođendana. Nastala je zajedničkom suradnjom s popularnim slovenskim timom Raay music koji potpisuje glazbu i aranžman, dok je za tekst zaslužan Neno Niničević.

Sadržaj pjesme Za pravu ljubav nalazi se u samom naslovu, a Neda ju je publici predstavila i na CMC festivalu prošle subote. Pjesmu izdaje Croatia Records.

Pjesma koja čvrsto drži sam vrh ljestvice na listi najemitiranijih domaćih pjesama je Massimov hit Mali krug velikih ljudi. Autorstvo potpisuje frontmen benda Vatra, Ivan Dečak, a izdaje ju Aquarius Records. Drugo mjesto na ljestvici HR TOP 40 i dalje drži Ova ljubav, zanimljivog i mladog glazbeničkog dua – popularne pjevačice Zsa Zse i trap zvijezde Hiljsona Mandele. Autor teksta i glazbe je Ante Pecotić, dok Bojan Šalamon – Shalla potpisuje aranžman i produkciju. Pjesmu izdaje Rubikon Sound Factory. Treće mjesto i dalje pripada ljetnom singlu Prvi osjećaj, pjevačice Franke Batelić. Autori pjesme su Branimir Mihaljević i Neno Ninčević, a donose ju Karpo Media i Croatia Records.
Kad je riječ o regionalnoj listi singl Mali krug velikih ljudi drži najviše mjesto u Dalmaciji, Istri i primorju te Slavoniji. U Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj i Zagorskoj regiji vodeće mjesto drži hit pjesma Ova ljubav.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here