Početna Izbor HR Top 40: Meri Andraković ostvarila novi najviši ulaz

HR Top 40: Meri Andraković ostvarila novi najviši ulaz

54
0

Na prošlotjednu HR Top 40 listu radijskog emitiranja ušlo je šest novih pjesama.

Meri Andraković i pjesma Bilo je dobro osvojili su novi najviši ulaz na HR Top 40 listi. Pjesma se našla na osmom mjestu, što ne začuđuje, budući da ima zarazan ritam i pozitivne riječi utjehe koje pričaju o ljubavi, podsjećajući nas da uživamo u lijepim stvarima dok traju.

Svoj ulazak na listu Meri je komentirala, ne skrivajući uzbuđenje: „Neizmjerno sam sretna i ponosna na svoj tim s kojim surađujem od svojih glazbenih početaka, a to su Boris i Valerija Đurđević, i na sebe kao pjevačicu, što smo odmah nakon albuma prvijenca koji je izašao prije par mjeseci premašili sva očekivanja i popeli se na 8. mjesto top liste s novim singlom. ‘Bilo je dobro’, a i bit će još bolje u Vodicama na CMC festivalu jer vam pripremamo pravo pop iznenađenje!“ Ovaj ljetni hit nam donosi Croatia Records.

Pjesma Ide bolja godina Ivana Zaka ostvarila je ulaz na 23. mjesto HR Top 40 liste. Autor glazbe i teksta je sam Ivan Zak, a uz Ivana je za aranžman zaslužan i Domagoj Perišić.

Ivan Zak nas riječima pjesme ohrabruje da se veselimo boljim vremenima i ne gubimo vjeru u ljubav. Videospot je snimljen od strane IZ Videos, a pjesmu nam donosi IZ Records.

‘Ide bolja godina’ je prva pjesma koju objavljujem pod etiketom IZ Records i iznimno mi je drago što je u jako kratkom roku pronašla svoj put do publike. Radi se o pjesmi koja je nastala prije više od godinu dana, još onda sam imao neki osjećaj da će nam svima trebati bolja godina i mislim da u tom smjeru i idemo. Kao i sve moje pjesme, nastala je u jednom dahu, a samo taj finalni “touch” sam prepravio. Reakcijama na pjesmu mogu biti i više nego zadovoljan. Pogotovo u vremenu kada nema koncerata i žive interakcije s publikom. Upravo ta interakcija jako mi fali, jer je moja publika moj najstroži žiri. Nadam se da ću emocije pjesme “Ide bolja godina” sa svima podijeliti što prije i na koncertima uživo.“, kazao nam je Ivan.

Zaprešić Boys & Opća Opasnost s pjesmom 8 slova ušli su na 26. mjesto liste. Ovo izdanje donose nam Croatia Records i Rubikon Sound Factory. Tekst pjesme napisao je Marko Novosel, a glazbu Ante Pecotić. Za aranžman i produkciju zaslužni su Bojan Šalamon – Shalla  Branimir Jovanovac Bani.

Zaprešić Boys & Opća Opasnost zajedno su komentirali: “Iznimno nam je drago što je zajednička pjesma grupa Zaprešić Boys i Opće Opasnost ušla na HR Top 40 listu. Veselimo se Euru i nadamo se što boljem plasmanu naših nogometaša. Hvala i pozdrav od obje ekipe!

Atraktivan videospot snimljen je u Rubikon Sound Factory studiju i Studiju MAK, a za video produkciju, režiju i montažu zaslužni su Nevio Smajić i Mario Borščak.

U suradnji s Albertom Limićem i ScardonomHari Rončević snimio je novu pjesmu Sve smo mi u pakao prevoriliHari ovom pjesmom šalje poruku da možemo biti sretni i kada smo sami.

Super da vam se sviđa moja nova pjesma ‘Sve smo mi u pakao pretvorili’. To mi je bila i namjera! Drago mi je da smo ušli u Top 40. Još nismo snimili spot, snimili smo samo pojedinačne dijelove kada smo bili u svojim kućama, kada su bile aktualne pandemijske mjere – mi smo tim od četiri člana iz četiri različita kućanstva, a bilo je dozvoljeno samo dva i nismo mogli biti svi zajedno na okupu. Tako smo snimili prvi dio pjesme, a drugi smo ostavili za kad se proglasi popuštanje mjera da možemo zajedno snimiti drugi dio spota. Nadam se da će spot koji bi trebao izaći kroz 10 dana pojačati dojam pjesme!“, kazao je Hari Rončević.

Ana Opačak & Gabi Novak objavile su novu pjesmu i prateći spot jednostavnog imena Pjesma, u izdanju Aquarius Recordsa. Na ovom singlu surađivale se s  autoricama Ines Prajo i Arijanom Kunštek, a Ana i Gabi su svojim vokalima koji se divno slažu uspješno prenijele emociju pjesme.

Sama suradnja s Gabi za mene je ostvarenje jedne davne želje, a ova pjesma, za top liste možda pomalo netipična, jedna je od najdražih koje sam do sada snimila i to za svoju dušu. Već to me ispunja ogromnom srećom i zahvalnošću. A kad vidim da je i drugi osjećaju svojom, radost je još i veća. Zahvalna sam slušateljima i glazbenim urednicima koji su je prigrlili već sad, iako vjerujem da je ona tek krenula na svoj put.”, rekla nam je Ana Opačak.

Grupa Colonia uspješno stvara već 25 godina, pa su tako snimili novu pjesmu Sama koja je ušla na 35. mjesto HR Top 40 liste najemitiranijih pjesama u državi, pa tako predstavlja posljednji novi ulaz. Sama nas tjera na ples i vraća u disko eru. S ovom će pjesmom Colonia nastupiti na 13. CMC festivalu u Vodicama.

Na prvom je mjestu Albinin hit Tick-Tock s kojim je prošli tjedan nastupila na Eurosongu u Rotterdamu!

Osim toga, Tick-Tock – Local Version je također postao puno slušaniji prošloga tjedna – skočio je s 19. mjesta liste na 7. te time ostvario najveći skok na listi.

Iznimno smo sretni što je Albina osvojila srca slušatelja te ovim putem posebno zahvaljujemo svim radijskim postajama koje su prepoznale kvalitetu te pjesmu podržavaju od samog izlaska. Jako je lijepo vidjeti da je “Tick-Tock” ponovo prvi na listi najemitiranijih snimaka u domaćem eteru, a budući da bilježimo sjajne reakcije i na ostalim platformama, nadamo se kako je Albinin uspjeh otvorio vrata perspektivnim mladim i kvalitetnim izvođačima. Veselimo se novim Albininim pjesmama!”, rekli su nam iz Universal Music Hrvatska.

Na drugom mjestu liste nalazi se Gibonni s pjesmom Kiša (Z’naab) koji nam donosi Dallas Records. Treće mjesto liste pripalo je Massimu s pjesmom Putujemo i kad stojimo (Aquarius Records).

Što se tiče slušanosti na regionalnoj razini, Gibonnijeva Kiša (Z’naab) najslušanija je u regijama Grada Zagreba, Istri i primorju, Središnjoj Hrvatskoj i Zagorju, dok je u Damlaciji i Slavoniji najslušanija Albina i Tick-Tock.