Početna Izbor HR Top 40: Massimo srušio rekord svih vremena, Saša Lozar osvaja radijski...

HR Top 40: Massimo srušio rekord svih vremena, Saša Lozar osvaja radijski eter

120
0

Pjesma Mali krug velikih ljudi u izvođenju Massima se po 30. puta našla na prvom mjestu HR Top 40 liste. Radi se o rekordu svih vremena radijskog emitiranja u Hrvatskoj. Glazbenik s dugogodišnjom karijerom tijekom koje je osvojio brojne vrhunce godinama pomno bira što će i kako će nešto otpjevati, a sam je naglasio da nakon svega on više nema pravo na prosječne pjesme, samo one posebne. Autor pjesme je Ivan Dečak, a pjesma je snimljena u produkciji poznatog dvojca iz studija Pleasantville Jure Ferine i Pavla Miholjevića. Pjesmu izdaje Aquarius Records.

Massimo, Mali krug velikih ljudi, Aquarius Records

ERICSaša Lozar i Boris Rogoznica su se s pjesmama Not gonna let goVrati se i Samo čovik uvrstili među HR Top 10.

Romantičnu baladu Vrati se Saša Lozar poklonio je slušateljima u mjesecu ljubavi, a pjesma koju izdaje Agapa je drukčija od dosadašnjih plesnih hitova. Autorski uradak potpisuje Predrag Martinjak, a režiju spota dobro poznati redatelj Filip Gržinčić – Gržinćić Creative Visuals. Lokacija snimanja spota je Plitvice Holiday Resort i okolica koji ostavljaju bez daha. Ideja je bila, kroz moći prirode, dočarati poruku ljubavi koja je istovremeno snažna i nježna. Singl je spaja soul, rhythm and blues i pop s toplom bojom Lozarevog tenora.

“Presretan sam i ponosan na uspjeh pjesme. Imam osjećaj da će se dugo svirati u radijskom eteru, a nadam se uskoro i na koncertima. S obzirom da sam imao sve plesne singlove, ova ljubavna balada mi je baš sjela”, rekao nam je Saša povodom ovog uspjeha.

Saša Lozar, Vrati se, Agapa

Iza vječnog Massima na prvom mjestu, na drugom mjestu Top 3 našli su se Noelle i ZETZ s novom pjesmom koju izdaje MenartHalo. Na trećem mjestu nalaze se Nikolina Tomljanović i Belfast food s pjesmom Volim kako se smiješ u izdanju Dallas Recordsa. 

Imamo čak sedam novih ulaza na listu, a prvi je ostvarila grupa Pravila igre na 16. mjestu s pjesmom Jedina u izdanju Gema Produkcije te su time najviši novi ulaz liste. Na listi imaju još čak dvije pjesme, U hladnoj sobi i Usne od šećera. Na 17. mjestu su Yaya i Izgubljeni vikend i pjesma Treba nam dosade koju izdaje Los Angeles Agency. Na 21. mjestu je Kornelija i singl Ja sam takva kakva sam u izdanju Croatia RecordsaAntonia Dora je s pjesmom 13. nota zauzela 25. mjesto, a pjesmu izdaje Rubikon Sound FactoryBeti i pjesma Vili zauzele su 27. mjesto, a Gina i novi singl Pepeo nalaze se na 32. mjestu. Obje pjesme izdaje Aquarius Records. Posljednji novi ulaz, na 40. mjestu, ostvario je Alen Nižetić s pjesmom Sutra mi sude koju izdaje Scardona.

Pjesma Divlji vjetre Damira Kedže, koju izdaje Croatia Records, ostvarila je povratak među Top 40. Već 50 tjedana nalazi se na listi što ju čini i najizdržljivijom. Na listi se nalazi još jedna njegova pjesma, Sjeti se. Damir je nedavno izdao i novi singl, Hram, u suradnji s Tijanom Bogičević. Marko Tolja također je ostvario povratak na listu s dobro poznatom pjesmom O tebi ovisan, koju izdaje Aquarius Records.

Kada je riječ o regionalnoj listi, Dalmaciju, Grad Zagreb i Zagorsku regiju osvaja Matija Cvek s pjesmom Ptice koju izdaje Menart. U Slavoniji i Središnjoj Hrvatskoj dominira Massimo i Mali krug velikih ljudi, a u Istri i primorju Neno Belan i pjesma Teško je u izdanju Dallas Recordsa.