Početna Izbor HR Top 40: Marko Kutlić zauzeo treće mjesto liste

HR Top 40: Marko Kutlić zauzeo treće mjesto liste

280
0

Snažan ritam i pozitivna poruka odlikuju hit koji je ovog tjedna zasjeo na visoko treće mjesto liste HR Top 40. Energija pjesme Kreni oduševila je publiku i radijske urednike te je Marka Kutlića dovela među top tri najemitiranija izvođača prošlog tjedna.

Pjesmu smo imali priliku čuti na Markovom albumu prvijencu U kapi tvoje ljubavi s kojeg su stigli i uspješni hitovi Samo ljubav, Samo nek ona sretna je i duet sa Nelom U zagrljaju spašeni. Pjesmu Kreni mnogi uspoređuju s hitovima poznatog benda Imagine Dragons i predviđaju veliki uspjeh pjesme. Pjesma u izdanju Hit Recordsa je nedavno dobila i spot koji prikazuje neodgovornost današnjeg čovjeka prema Zemlji, ali također poručuje „kreni“ i promijeni svijet.

Povodom vijesti o uspjehu pjesme na HR Top 40, Marko se zahvalio slušateljima i radijskim urednicima te izjavio sljedeće:

“Radostan sam kao i svaki put do sada, što sam s novom pjesmom, kao i sa svakom drugom sa albuma “U kapi tvoje ljubavi” ušao među najslušanije pjesme HR top 40 liste. Hvala publici i radijskim urednicima, koji su je prepoznali.”

Zarazni hit Usne od šećera u izdanju GEMA Produkcije već tri tjedna osvaja vrh liste. Singl grupe Pravila igre dostojan je nasljednik njihovog prošlogodišnjeg hita Samo zbog nje koji je zasjeo na prvo mjesto top liste početkom prosinca. Na drugo mjesto se vratio singl Sva naša ljeta benda Vatra. Singl je stigao iz Dallas Recordsa i već je tjednima omiljen izbor radijskih urednika.

Ovotjedni najviši ulaz pripao je zagrebačkom pop rock sastavu Neki to vole vruće s obradom pjesme Teška vremena. Hit su objavili davne 1986. godine, a povodom teških vremena uzrokovanih pandemijom odlučili su da je pravi trenutak da svoj hit obrade u novom aranžmanu. Pjesmu izdaje Croatia Records, a Teška vremena je tek prva njihova pjesma u nizu koja će dobiti novo ruho jer Neki to vole vruće nastavljaju s obradom svojih najuspješnijih hitova slijedeći inozemne trendove obrade starih pjesama.

Drugi ulaz na listu također stiže iz Croatia Recordsa. Pjesma Srce od stakla prva je kantautorska pjesma pjevačice Darije Hodnik. Pjevačica je prošle godine ugodno iznenadila publiku s albumom prvijencem Fantastična, a ovog mjeseca je ponovno oduševila pjesmom koju je napisala sa suprugom bubnjarem Parnog valjka Dadom Marinkovićem.

Što se tiče regionalnih lista, Vatra i Pravila igre odnose titulu najemitiranijih. Pjesma Sva naša ljeta prošlog tjedna najviše se emitirala u Dalmaciji, Slavoniji te u Istri i primorju. Pravila igre s singlom Usne od šećera odnose prvo mjesto u Zagorskoj regiji, Središnjoj Hrvatskoj i Gradu Zagrebu.