Početna Izbor HR Top 40: Marko Kutlić vlada listom

HR Top 40: Marko Kutlić vlada listom

292
0

Samo nek ona sretna je tvrdi Marko Kutlić i tim je riječima osvojio srca publike! Prošlog petka Marko je postao pobjednik 67. po redu Zagrebačkog festivala. Ali tu nije kraj slavlja za ovog mladog pjevača. Prema prošlotjednim podacima, na listi HR Top 40 našle su se čak četiri Markove pjesme!

Sve pjesme stižu s Markovog prvog samostalnog albuma „U kapi tvoje ljubavi“ kojim je razveselio publiku prošle godine. Album u izdanju Hit Recordsa, je nedvojbeno naišao na odobravanje i radijskih urednika, zbog čega je gotovo pola pjesama s albuma stiglo na listu HR Top 40.

Prva Markova pjesma na listi je spomenuta Samo nek ona sretna je koju potpisuje Aleksandar Čubrilo, dok su za aranžman i produkciju zaslužni Igor Ivanović i Marko Vojvodić.

Iduća Markova pjesma na listi pripada i njegovoj boljoj polovici, Neli. Marko i Nela svoju ljubav ne skrivaju od javnosti, stoga je predivan duet U zagrljaju spašeni bio očekivana, ali i dobrodošla suradnja ovog para.

Sreća dolazi treća! Sreća je Markova pjesma koja govori o osjećaju koji svaki čovjek priželjkuje – pronalazak srodne duše. Upravo sreća, ali i uloženi trud u album, su poslužili da Marko ostvari ovaj veliki uspjeh na listi HR Top 40.

Posljednja pjesma talentiranog miljenika publike, nosi naziv Samo ljubav. Pjesma je postala svojevrsni simbol Markove karijere od objave albuma. A i sam Marko priznaje da u posljednje vrijeme puno pjeva o ljubavi, što može značiti samo da ju trenutno u životu ima i napretek.

Marka je vijest o uspjehu njegovih pjesama na listi potaknula da se zahvali svima koji su mu pomogli da ga ostvari: „Imati četiri pjesme u top 40 na nacionalnoj top listi po radijskom emitiranju velika je stvar, ne samo za mene, već za bilo koga. Iskreno ne znam je li još nekome do sad to uspjelo. Beskrajno sam sretan što sam u svom timu okružen velikim kreativcima i profesionalcima, ljudima koji su zajedno s mnom stvorili sve ove pjesme s prvog albuma „U kapi tvoje ljubavi“, a isto tako zahvalan sam svim radijskim i televizijskim urednicima koji su prepoznali kvalitetu i iskrenu emociju u mojim pjesmama. Hvala od srca.“, izjavio je Marko.

Igor Delač i ZETZ drže prvo mjesto liste s prošlotjednim najvišim ulazom, pjesmom Previše sam tvoj. Singl je nastao u izdanju Croatia Recordsa, a rezultat je druge uspješne suradnje dvojca nakon prošlogodišnjeg hita Previše sam tvoj. Željko Bebek se vratio među top tri najemitiranija izvođača ovog tjedna. Njegova pjesma Dunavom, prekrasna je balada koja ne može proći nezapažena u eteru. Pjesma, također u izdanju Croatia Recordsa, vratila se na drugo mjesto, dok je treće mjesto zauzela Franka. Pjesmu Sve dok sanjaš izdaju Karpo Media i Croatia Records, a ovo joj je 15. tjedan na listi HR Top 40.

Stanje na regionalnoj listi je nepromijenjeno od prošlotjedne liste. Nina Badrić s pjesmom u izdanju Aquarius Recordsa, Ratujem s tugom, i dalje drži prvo mjesto po slušanosti u Dalmaciji, dok su ostale regije još uvijek pod čarima Mije Dimšić. Njena pjesma Pomiče se sat nastala je u izdanju Croatia Recordsa, a najemitiranija je pjesma od Slavonije, preko Grada Zagreba, Središnje Hrvatske, Zagorske regije do Istre i Primorja.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.