Početna Izbor HR top 40: Magazin ima najveći skok ovoga tjedna

HR top 40: Magazin ima najveći skok ovoga tjedna

606
0

Grupa Magazin nedavno je lansirala novi hit „Titanik“ koji je ovoga tjedna skočio za čak 24 pozicije, odnosno na 8. mjesto nacionalne top-liste HR top 40. Naslov pjesme ukazuje na inspiriranost pričom o slavnom putničkom brodu, a i sam spot u režiji Vojana Koceića evocira scene iz kultnog filma „Titanic“. S ovom plesnom ljubavnom pjesmom, Magazin će nastupiti na jubilarnom 10. CMC festivalu u Vodicama gdje već uobičajeno započinju sezonu ljetnih koncerata.

Najviši ovotjedni ulaz na 28. mjestu imaju Damir Kedžo i Medea s pjesmom „Ne mogu iz dana u noć“ kojom opisuju priču o ljubavnom slomu. Uvijek odlična Lucepredstavila je svoj četvrti singl „Još i sad“ s nadolazećeg prvog studijskog albuma i ušla na 33. mjesto liste. Za tekst i glazbu zaslužna je sama, a pjesmu je opisala kao svojevrsno pročišćenje odnosa u kojemu više ljubav nije dovoljna da bi opstao. Tomislav Bralić i Klapa Intrade izbacili su novu ljubavnu baladu u svom prepoznatljivom stilu naslova „Ferma bi vrime“ kojom su najavili novi album i tako došli na 35. mjesto, a istu namjeru ima i Kim Verson s pjesmom „Ne posustani“ na 37. mjestu koja je najavni singl albuma „Vrati mi moj svijet“.

Listu zatvaraju Tragovi i „Malena“, a pjevač Mihael iskazao je zadovoljstvo grupe: „Drago nam je što smo nakon pjesama ‘Sve na ljubav miriše’ i ‘Ljubav za jednu noć’ i s trećim singlom na listi najizvođenijih pjesama. Na aktualni singl ‘Malena’ dobili smo puno lijepih i pozitivnih komentara od publike, radio postaja i radijskih voditelja, tako da smo s jedne strane i očekivali ulazak na HR top 40. Presretni smo što je svaka pjesma dosad prihvaćena od publike i u eteru. To je za nas nestvaran početak karijere i veselimo se novim pjesmama, nastupima i izazovima koji su ispred nas!“

Na vrhu je i dalje Petar Grašo s „Ako te pitaju“, slijedi ga Igor Delač i „Budan“, a na trećem mjestu su Massimo i Vatra s „Nama se nikud ne žuri“. Do četvrtog mjesta popela se Mia Dimšić s pjesmom „Do posljednjeg retka“, a prvih pet zatvara Saša Lozar i pjesma „Da“.

Regionalne liste broje i neka nova imena – Dalmacija i Zagorje odlučili su se za Massima i Vatru, Grad Zagreb i Središnja Hrvatska slušaju Miju, Istra i primorje priklonili su se Tonyju Cetinskom, a Slavonija Petru Graši.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.