Početna Izbor HR Top 40: Kornelija s novim singlom osvaja novi najviši ulaz

HR Top 40: Kornelija s novim singlom osvaja novi najviši ulaz

Na HR Top 40 listi još je uvijek prva Nina Badrić s pjesmom Ja još uvijek imam istu želju koja je na listi 16 tjedana (Aquarius Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj. Podaci servisa 1Played odnose se na tjedan od 13. do 19. rujna, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

San (Agapa) Saše Lozara na drugom je mjestu liste, dok je treće mjesto pripalo singlu Kiša (Z’naab) (Dallas Records) kojeg izvodi Gibonni.

Na četvrtom je mjestu Zsa Zsa s pjesmom Volim što te ne volim (Rubikon Sound Factory), a peto mjesto pripalo je pjesmi Zaplesala je s ljetom (Croatia Records/MenartMatije Cveka i Marka Kutlića.

Mlada pjevačica Kornelija je s novim singlom Sami protiv svijeta (Croatia Records) osvojila novi najviši ulaz na HR Top 40 listi.

“Izuzetno me je razveselila vijest da je moj novi singl ‘Sami protiv svijeta’ ostvario najviši ulaz na službenu nacionalnu top listu. To je potvrda da smo moj autorski tim Hit Factory i ja na pravom putu. Za razliku od moja dva prethodna singla, ‘Ja sam takva kakva sam’ i ‘Ne vjerujem lažima’, koji su također ušli na top listu, ovaj puta radi se o totalno drugačijoj pjesmi. Moj producent Zetz je na zanimljiv način spojio zvuk 80-ih i energiju pop punka.”, veselo je komentirala Kornelija.

Pjesma se našla na 14. mjestu liste, a spojem zvuka 80-ih i energijom pop punka Kornelija progovara o aktualnom problemu s kojim se danas susreće njena generacija. Glazbu i tekst potpisuje autorsko-producentski tim Hit Factory, dok je za moderan aranžman i produkciju u skladu sa svjetskim trendovima zaslužan ZETZ.

Pjesma ‘Sami protiv svijeta’ govori o velikom problemu sa kojim se danas susreće moja generacija, a to je bolna činjenica da sve više mladih ne vidi svoju budućnost u Hrvatskoj. S ovom pjesmom željela sam ukazati na taj problem i pozvati mlade da dignu glas u obranu interesa naše generacije i bolje budućnosti. Samo kada smo zajedno možemo ostvariti sve što poželimo i tada nam nitko ne može ništa. To je jedini način da ostvarimo svoje snove i osiguramo bolje sutra.“, dodala je Kornelija.

Maja Šuput s pjesmom Ženo draga (Croatia Records) također bilježi novi ulaz na listu, i to na 40. mjesto. Najveći skok osvojio je Matija Cvek s Pticama (Menart) – s 33. mjesta popeo se na 25. mjesto liste!

Volim kako se smiješ (Dallas Records) i Nikolina Tomljanović & Belfast Food odnose titulu najizdržljivijih. Pjesma boravi na HR Top 40 listi već 36 tjedana.

Što se tiče regionalne slušanosti, Dalmacija uživa u grupi Dalmatino i pjesmi Refužo (Dancing Bear), a Grad Zagreb i dalje najviše sluša Albinu i La la love (Universal Music Hrvatska). Središnja Hrvatska te Istra i primorje vole Gibonnija i Kišu (Z’naab) (Dallas Records), Slavonija Ninu Badrić i Ja još uvijek imam istu želju, a u Zagorju se najviše slušala grupa Vigor i Okus ljubavi (Campus).

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here