Početna Izbor HR Top 40: Jelena Rozga na putu prema vrhu liste

HR Top 40: Jelena Rozga na putu prema vrhu liste

169
0

Od kada je Jelena Rozga jedan tmurni ponedjeljak uljepšala objavom nove pjesme, riječi „Bila nam je ljubav Sveto pismo“ ne prestaju se oriti radijskim eterom. Prema prošlotjednim podacima, Jelenina pjesma Sveto pismo, ostvarila je najviši ulaz na listu HR Top 40.

Čeznutljivu pjesmu koja postavlja vječno pitanje – je li ljubav dovoljna?, potpisuju Vjekoslava i Tonči Huljić, dok su za aranžman zaslužni Darko Dimitrov i Željko Joksimović. Pjesma zvukom vraća u prošlost i nekadašnje Jelenine hitove, što i Jelena potvrđuje izjavom da ju Sveto pismo podsjeća na početak karijere. Spot za pjesmu snimljen je na dubrovačkim zidinama koje su odlično dočarale atmosferu pjesme. Pjesmu izdaju Tonika i Croatia Records.

Svoje oduševljenje s viješću o uspjehu pjesme Jelena nije skrila: „Presretna i zahvalna do neba publici koja voli Sveto pismo i obitelji Huljić koja je napisala za mene ovu divnu pjesmu,“ izjavljuje.

Na prvo mjesto liste stigao je Marko Kutlić s pjesmom Samo nek ona sretna je u izdanju Hit Recordsa. Emocionalna pjesma s Markovog albuma U kapi tvoje ljubavi, jedna je od favorita publike što pokazuje i uspjeh pjesme na listi. Igor Delač i ZETZ s hitom Previše sam tvoj već četiri tjedna drže poziciju među top tri najemitiranije pjesme. Ova zarazna pjesma pristigla je iz Croatia Recordsa, dok iz Dallas Recordsa donose Ne daj na nas. Pjesmu izvode Pavel i Tedi Spalato, a riječ je o romantičnoj baladi s gotovo arhaičnim prizvukom.

Osim prvog mjesta na listi, Marko Kutlić nosi titulu najemitiranijeg i u svim regijama. Njegov novi hit Samo nek ona sretna je, kojeg izdaje Hit Records, najviše se slušao u eteru Grada Zagreba, Slavonije, Središnje Hrvatske, Zagorske regije, Istre i Primorja te Dalmacije.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.