Početna Izbor HR Top 40: Jel’ Ti Reka ‘Ko Petra Graše na prvom mjestu...

HR Top 40: Jel’ Ti Reka ‘Ko Petra Graše na prvom mjestu liste

Na HR Top 40 listi prvo mjesto pripalo je Petru Graši i njegovoj pjesmi Jel’ Ti Reka ‘Ko (Tonika). Na drugom su mjestu Vatra s pjesmom Nova Godina nije se dogodila (Dallas Records), dok su na trećem mjestu Silente s pjesmom Poljubi me za kraj (LAA). Nina Badrić se s pjesmom Pamtim (Aquarius Records) popela s prošlotjednog sedmog mjesta na ovotjedno četvrto, a na petom mjestu i ovaj je tjedan Saša Lozar s pjesmom Daleko od raja (Agapa).

Na listi se ovoga tjedna nalaze dva nova ulaza. Najviši ulaz pripao je Željku Bebeku i Zvone Bebeku koji su na listu ušli na 27. mjestu s pjesmom Kakav Otac, Takav Sin (Croatia Records).

Drugi novi ulaz čini suradnja Franke x Sare Jo pod nazivom On (Croatia Records / Bez Komentara). Pjesma je to koja obje pjevačice dovodi u sasvim novu glazbenu situaciju, a u kojoj publici donose moderan pop zvuk inspiriran španjolskim ritmom. Priča u režiji Nemanje Novakovića i produkciji NN media pripremala se više od tri mjeseca, a snimana je u filmskom studiju i na lokacijama u Beogradu. Za snimanje u studiju tjedan dana je građen filmski set s dvije sobe u kojima se odvija dio zanimljive priče.

čak 51 tjedan na listi najizdržljivija je pjesma Matije Cveka pod nazivom Ptice (Menart). Matija je autor svih svojih pjesama, dok je spot za ovu pjesmu u režiji Luke Sepčića. Pjesma se trenutno nalazi na 20. mjestu liste.

Matija je ovom prigodom za nas komentirao: “Iskreno sam ponosan na uspjehe ove pjesme i zahvalan svima koji su je prepoznali. Radimo dalje još jače i probat ćemo nadmašiti prošlu, izuzetno uspješnu godinu.”

Što se tiče regionalne slušanosti, Dalmacija, Slavonija, Središnja Hrvatska, Zagorska, Istra i primorje slušaju Petra Grašu i njegovu Jel’ ti reka ‘ko (Tonika), dok Grad Zagreb pjevuši Daleko od raja (Agapa) Saše Lozara.

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj. Podaci servisa 1Played odnose se na tjedan od 03. do 09. siječnja 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.