Početna Izbor HR Top 40: Jacques Houdek ostvario najviši ulaz na listu

HR Top 40: Jacques Houdek ostvario najviši ulaz na listu

94
0

Iskrena, autentična i snažna, tim riječima publika opisuje deveti singl s nadolazećeg albuma Jacquesa Houdeka. Pjesma je prošlog tjedna stigla na listu HR Top 40, ostvarila najviši ulaz i odmah posjela među prvih 10. Riječ je o pjesmi Teret koja je dijelom Jacquesovo autorsko djelo.

Uz Jacquesa, pjesmu potpisuje Andrea Čubrić koja je zaslužna i za glazbu. Aranžman pjesme je pak djelo Marija Lukete. Kako se muškarac nosi s teretom koji ostaje kada ga voljena osoba napusti, tema je ove emotivne pjesme koju izdaje RTL Music. Jacques ove godine obilježava 20 godina karijere, i svoj ponos zbog najvišeg ulaza nije skrio. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u stvaranju singla te iskoristio priliku da najavi i videospot za Teret.

Iznimno sam ponosan i uzbuđen što je moja nova pjesma Teret ostvarila najviši ulaz na HR Top 40. Singl je vani tek dva tjedna , a publika i glazbeni urednici su već tako lijepo prihvatili pjesmu, i to mi jako puno znači,. Teret je pjesma s kojom se, vjerujem, mnogi od nas poistovjećuju jer svi mi nosimo neki teret, najčešće teret ljubavi. Snimajući je u studiji, proživio sam svaki stih, svaki ton pa zato ne mogu sakriti svoje oduševljenje što je tako brzo ušla u srca publike, a svaki dan primam na stotine poruka fanova. Hvala svim urednicima koji već puštaju Teret, i koji će tek puštati svojim slušateljima! Snimljen je i videospot, tako da uskoro očekujemo i premijeru pa da i kroz spot još više približimo pjesmu publici! Sretan sam što sam svoju obljetničku godinu, u kojoj slavim 20 godina karijere, započeo baš ovako snažnom pjesmom koja je u rekordnom roku pronašla svoj put do publike pa i ostvarila najviši ulaz na HR Top 40.“, izjavljuje ponosni Jacques.

Uz Jacquesa, novi ulaz na listu pripao je Ivi Ćurić. Njezina pjesma Izvan ovog vremena pokazuje da je s razlogom ova perspektivna pjevačica bila nominirana za nagradu Top.HR Music Awards. Pjesmu izdaju Styx Production i Croatia Records. Treći novi ulaz najava je za nadolazeći album Fluentesa. Njihova pjesma Putnici koju izdaje Menart naišla je na odobravanje radijskih urednika. Nakon Fluentesa, novi ulaz preuzimaju Nola s pjesmom u izdanju Aquarius Recordsa naziva Ne traži od mene. Posljednji novi ulaz također izdaje Aquarius Records, a riječ je o  pjesmi Karte za sreću koju izvodi mladi Vjeko.

Stanje među top tri najemitiranije pjesme je nepromijenjeno. Prvo mjesto drži Marko Kutlić s pjesmom Samo nek ona sretna je u izdanju Hit Recordsa. Njega slijede Igor Delač i ZETZ s pjesmom Previše sam tvoj koju izdaje Croatia Records. Pavel i Tedi Spalato s pjesmom Ne daj na nas u izdanju Dallas Recordsa i ovog su tjedna na trećoj poziciji.

Regionalne liste pokazuju da se Samo nek ona sretna je najviše sluša u čak četiri regije; Gradu Zagrebu, Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj i Zagorskoj regiji. Marku Kutliću se na regionalnim listama pridružuju Goran Karan, Tedi Spalato i Klapa Sv. Juraj HRM. Njihova pjesma Kuća naše pisme koju izdaje Scardona, najviše se emitirala na radijskim postajama diljem Dalmacije te Istre i primorja.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.