Početna Izbor HR top 40: Ivana Kindl velikim skokom do devetog mjesta

HR top 40: Ivana Kindl velikim skokom do devetog mjesta

Nakon odličnog prijema pjesme „Sve istine i laži“, koja je nekoliko mjeseci bila unutar nacionalne top-liste HR top 40, Ivana Kindl nedavno je predstavila novi singl i prateći videospot – autorsku pjesmu „Ima nade“ s kojom je odnijela titulu „najvećeg skoka“ našavši se na 9. mjestu liste nakon prošlotjednog 28. mjesta. Pjesmu uz nju supotpisuje i njen životni partner, basist i producent Alen Križaj, a Ivanu očekuje i koncertni povratak 3. svibnja u klubu Sax! na kojemu će izvesti presjek svoje 16-godišnje karijere i ugostiti nekoliko renomiranih glazbenika.

Pjesma „Idu dani“ Ivana Zaka za koju je sam pisao glazbu, tekst i aranžman, u svome prvome tjednu na listi stigla je do 17. mjesta kao ovotjedni najviši novi ulaz. Pjesmu je predstavio na svom YouTube kanalu, a snimljena je u njegovom novom studiju La Bamba time naznačivši kako će se odsad Ivan baviti i producentskim poslom.

Novitet liste na 24. mjestu su popularni Mejaši koji su u novoj pjesmi „Ale, ale“ zapjevali na kajkavskom narječju i predstavili animirani spot. Glazbu, šaljiv tekst i aranžman radili su Denis DumančićNenad Ninačević i Branimir Mihaljević. „Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna!”, poručili su Mejaši.

Promjene su zahvatile i sam vrh liste – Vatra i Massimo s pjesmom „Nama se nikud ne žuri“ i dalje su na prvome mjestu, ali su zato do drugog mjesta stigli Lidija Bačić i Vigor s pjesmom „Vino rumeno“. Igor Delač i njegov singl „Budan“ našli su se na trećem mjestu skočivši za 12 pozicija, na četvrtome se nalazi Saša Lozar s pjesmom „Da“, a na petom Petar Grašo i „Ako te pitaju“.

Regionalne liste šarolike su iz tjedna u tjedan – u Dalmaciji, Slavoniji i Središnjoj Hrvatskoj na prvome mjestu su Massimo i Vatra, Grad Zagreb te Istra i primorje slušaju Sašu Lozara, a u Zagorju dominira Petar Grašo.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here