Početna Izbor HR Top 40: Indira, Goran Karan i Četiri Tenora novi ulazi na...

HR Top 40: Indira, Goran Karan i Četiri Tenora novi ulazi na listu

Na HR Top 40 listi treći tjedan zaredom na prvom je mjestu pjesma Sretan Božić ljubavi (Gema Produkcija) benda Pravila igre. Drugo mjesto i ovaj tjedan drži Petar Grašo s pjesmom Jel’ Ti Reka ‘Ko (Tonika). Na treće se mjesto, s prošlotjednog šestog mjesta, popeo Sandi Cenov s pjesmom U ponoć (Hit Records)

Sandi Cenov, U ponoć, Hit Records
📸 : Hit Produkcija

Na četvrtom mjestu ovaj je tjedan grupa Vatra s njihovom pjesmom Nova godina nije se dogodila (Dallas Records), a iza njih, na petom mjestu, nalazi se Damir Kedžo i njegova Kad ljubav (Croatia Records).


Gina, Mama, Aquarius Records
📸 : Dora Barker

Najveći skok na listi bilježi Gina s pjesmom Mama (Aquarius Records). Gina je prošloga tjedna bila na 20. mjestu, a ovaj se tjedan popela na 12. mjesto.

Svoje mjesto na listi komentirala je:

“Jako nam je drago što su radijski urednici prepoznali pjesmu. Zahvaljujući njima, Mama je došla do publike koja ju je divno prihvatila, reakcije su baš dirljive i neopisivo sam zahvalna na pričama koje ljudi dijele sa mnom. “


Indira, Atlantida, RTL Music

Na listi ovaj tjedan imamo 2 nova ulaza koje čine Indira s pjesmom Atlantida (RTL music) na 21. mjestu i Goran Karan i Četiri Tenora, koji su na 30. mjestu, s pjesmom Divna je noć (Scardona).

Ovom prilikom, za nas je komentirala Indira:

“Jako me veseli što je Atlantida došla do srca slušatelja, ali i radijskih urednika!  Ova pjesma budi nostalgiju, vraća u neka bolja vremena, zato je s velikim guštom već izvodim na koncertima. Sigurna sam da ćemo i na dočeku Nove u Mostaru svi pjevati Atlantidu uglas! Ljubim vas!”


Goran Karan i Četiri Tenora, Divna je noć, Scardona
📸 : Željko Petreš

Goran Karan i Četiri Tenora s pjesmom Divna je noć (Scardona) nalaze se na 30. mjestu, a svoju novu pjesmu i ulaz na listu komentirali su za nas:

Goran Karan:

“Vijest o ulasku pjesme ”Divna je noć” na listu HR Top 40 je za mene sjajan poklon za božićne blagdane. Zaista mi je drago što smo 4 Tenora i ja dio radijskog zvuka ovog vremena, osobito zbog tematike stihova i instrumentalne i produkcijske različitosti ove pjesme.

Sretan sam što su publika i urednici pustili da u srca uđe ovaj lagani korak kojim se pjesma razvija, jer joj je namjera podsjetiti ljude na ono što nam je svima zajedničko i što bi nam posebno u ove božićne dane trebalo biti najvažnije – biti zahvalni što volimo i što smo voljeni… Sjetimo se svih koji su nam u srcu, pa će ta naša misao i ljubav s lakoćom prekoračiti i vrijeme i udaljenost od dragih osoba.

Neka pjesma ”Divna je noć” pomogne toj blizini, i neka taj osjećaj dugo traje, jer je ovo pjesma kojoj se nigdje ne žuri, možda samo – natrag kući.”

Đani Stipaničev:

“Teško je Goranovim riječima puno toga dodat… Već je dovoljno velika stvar kad imaš autora koji zna podesiti cjelokupnu glazbenu podlogu pjevačima i njihovim suptilnim glazbenim izričajima, a pogotovo kad se i sam autor njegovog kova pridruži istima.
Divna je “Divna je noć” i nek’ joj je ovim ulaskom na HR Top 40 trasiran dug put do naših i vaših srdaca!

Sretan Božić svima od Četiri tenora uz ogromnu zahvalu svim sudionicima ove divne glazbene priče!

Hvala Nikši Bratošu na zvuku i Željku Petrešu na slici, a izdavačkoj kući Scardona i Branku Paiću na podršci.
Dragi ljudi, čestit vam Božić i sritna Nova godina!”

Što se tiče regionalne slušanosti, Zagorska, Središnja Hrvatska, Slavonija i Grad Zagreb pjevuše Sretan Božić ljubavi (Gema Produkcija) grupe Pravila igre, a Istra i primorje uz Dalmaciju uz  slušaju Jel’ ti reka ‘ko (Tonika) pjesmu  Petra Graše. 

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj. Podaci servisa 1Played odnose se na tjedan od 13. do 19. prosinca, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge: Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.