Početna Izbor HR Top 40: ‘Inamorana’ osvaja najviši novi ulaz, Silente skače na prvo...

HR Top 40: ‘Inamorana’ osvaja najviši novi ulaz, Silente skače na prvo mjesto

68
1
HR Top 40

Prošli je tjedan na HR Top 40 listi radijskog emitiranja obilježen ljubavnim pjesmama, ali i snažim porukama za naše društvo o kojima bi svi ljudi trebali promišljati.

Inamorana, “zaljubljena”, pjesma je koja bilježi novi najviši ulaz i nalazi se na 16. mjestu liste. Glazbena suradnja Tončija Huljića & Madre Badesse s Petrom Grašom rezultirala je prekrasnom ljubavnom pjesmom, za čiji tekst je zaslužna Vjekoslava Huljić, a za glazbu sam Tonči.

Pjesmu krasi već dobro poznati šarmantan način iznošenja dubokih emocija, specifičan za pjesme Tončija Huljića koje govore o čarima zaljubljenosti: “Da proveden tri života sa tobon u četri oka, malo bi, malo bi bilo… Da ti stoput kažen fala za sve ono šta si dala, malo bi, malo bi bilo…“.

Od zadnje suradnje Tončija Huljića i Petra Graše s pjesmom Providenca prošlo je gotovo deset godina, a još i danas Providenca glasi upravo kao jedna od najljepših ljubavnih pjesama – iz tog razloga ne iznenađuje da su ponovno snimili hit. Za izdanje Inamorane zaslužni su Tonika i Croatia Records, a uz Tončija, pjesmu su aranžirali i Eduard Botrić i Dušan Vasić. Zabavan videospot izradio je studio Pilot.

Grupa Vigor s pjesmom Caka također bilježi novi ulaz na listu. Pjesma koju izdaje Campus Records također ima ljubavi karakter. Brzi plesni ritam podsjeća na ljeto i tjera da se još više radujemo tom nadolazećem godišnjem dobu. Uz to, ova zabavna pjesma šalje poruku da još uvijek postoje muškarci kavaliri.

Stihove pjesme potpisuju Denis Dumančić Fayo, a aranžman pjesme Boris Đurđević. Redatelj atraktivnog videospota u kojem možemo vidjeti latino plesne pokrete je Tomislav Pović.

Fluentes & Gregorova mama svojom su pjesmom Plavi svemir (Menart) dotaknuli srca slušatelja podsjećajući društvo na autizam. Plavi svemir progovara o neshvaćenosti autista i njihovih roditelja u društvu te poziva da se kroz edukaciju i socijalnu empatiju svi uključe u prihvaćanje djece i odraslih s autizmom. Pjesma je objavljena povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. travnja.

Ulazak na 23. mjesto liste iz Fluentesa su komentirali: “Iznimno smo sretni da je Plavi svemir našao svoj put do radijskih urednika jer nam je ova pjesma posebno bitna. Ovo je pjesma koja podsjeća na autizam, na probleme osoba s autizmom u našem društvu. Želimo da mi kao društvo razmišljamo i razgovaramo o autizmu kako bismo potakli nadležne institucije da olakšaju tim osobama život – posebno nakon njihove 21. godine jer u Hrvatskoj nažalost ne postoji sustavna rješenje za skrb za njih nakon 21. godine.“.
.
Autor teksta pjesme je Gregorova mama iza koje se skriva ime Daliborka Pavošević, a autor glazbe je Goran Bošković. Redatelj videospota Plavog svemira je Josip Grizbaher, a producirao ga je Cinematic studio.

Tamo na vjetru sa Dunava rezultat je još jedne suradnje dvojice prijatelja, Dražena Žerića Žere i Zdravka Valentina, na kojoj su radili četiri godine. Pjesma govori o ljubavnim čežnjama, pritom opisujući ljubav kao “ljutu kao kulen, kao vino slatku”.

Osim što je autor glazbe i teksta, svestrani Valentin je zaslužan za aranžman i produkciju pjesme, a uz to je i sam redatelj videospota. Nije skrivao ponos zbog ulaza na listu HR Top 40: “Kao kantautor i producent pjesme ‘Tamo na vjetru sa Dunava’, kao redatelj video spota za istu, drago mi je da su radio postaje prepoznale hit u pjesmi koju izvodim sa legendom Draženom Žerićem – Žerom i da su prepoznale moj trud i dugogodišnji rad. Izuzetno sam sretan i ponosan da je pjesma ušla u HR top 40. Nadam se da će pjesma još dugo svirati, a najveća nagrada kao glazbeniku bila bi da uđe u TOP 10. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pripomogli uspjehu pjesme.“, rekao je Zdravko Valentin.

Silente je s pjesmom Nikada ovako (LAA) skočio s trinaestog na prvo mjesto liste, a na drugom mjestu i dalje ostaje Vidi kako se smiješ (Dallas Records) od grupe Vatra. Treće mjesto pripalo je Franki s pjesmom Bolji ljudi (Croatia Records/Bez komentara).

Najizdržljivija pjesma na listi ponovno je Mali krug velikih ljudi (Aquarius Records) od Massima, dok je najveći prošlotjedni skok ostvarila grupa Pavel –  pjesma Jedan dobar dan (Dallas Records) popela se s 26. na 14. mjesto liste.

Na regionalnoj listi Silente je najslušaniji u Dalmaciji i Istri i primorju s pjesmom Nikada ovako (LAA), u a svim ostalim regijama Hrvatske najslušanija je Vatra s pjesmom Vidi kako se smiješ (Dallas Records).

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130. Podaci s ovotjedne liste odnose se na tjedan od 12. travnja do 18. travnja 2021., od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer

1 Komentar

Comments are closed.