Početna Izbor HR Top 40: Igor Delač i dalje na broju 1, Nina Badrić...

HR Top 40: Igor Delač i dalje na broju 1, Nina Badrić provela godinu dana na listi

211
0

Radijski eter prema najnovijim podacima još jednom je otvorio širom vrata pjesmi U krvi si koja je na aktualnoj listi HR Top 40 smjestila Igora Delača na broj 1 drugi tjedan zaredom. Singl u izdanju Croatia Recordsa na prethodnoj je listi ostvario ujedno i najviši ulaz svojim direktnim pozicioniranjem na prvo mjesto.

Predstavljena na ovogodišnjem Aurea Festu, pjesma Igora Delača predstavlja mali odmak od dosadašnjih singlova kojima je ovaj izvođač zauzimao vrhove ljestvica emitiranja. Glazbu i tekst potpisuje autorsko-producentski tim Hit Factory iza kojeg su Ivan i Miroslav Zečić.

Listu HR Top 40 unatrag godinu dana nesumnjivo je označila i jedna diva domaće glazbene scene – Nina Badrić. Njezin singl Rekao si u izdanju Aquarius Recordsa dominirao je radijskim eterom i 52 tjedna zaredom ostao na listi. Ova pjesma koja trenutno obilježava najizdržljiviji glazbeni broj na listi, autorsko je djelo Ante Pecotića, Predraga Martinjaka i Bojana Šalamona Shalle, a od samog je dolaska u glazbeni eter dala naslutiti da će mnogo vremena provesti na samome vrhu, a čak 13 tjedana provela je na broju 1.

Ovotjednu listu obilježio je i jedan novi ulaz. Riječ je o singlu Crvene jabuke s njihovog hvaljenog albuma Nocturno koji izdaje Croatia Records. Pjesma Pijane noći dolaskom u radijski eter plasirala se među najemitiranije, a za sve obožavatelje ovog benda objavljen je i pripadajući videospot.

Kada je riječ o regionalnim listama, Igor Delač s pjesmom U krvi si zauzeo je prvu poziciju u Gradu Zagrebu, Zagorju, Slavoniji i Dalmaciji. Zsa Zsa i njezin singl Zarobljena koji potpisuje Rubikon Sound Factory najemitiraniji su u Središnjoj Hrvatskoj i Istri i Primorju.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.