Početna Izbor HR top 40: Grupa Gea ostvarila najviši novi ulaz

HR top 40: Grupa Gea ostvarila najviši novi ulaz

398
0

U svome prvome tjednu na nacionalnoj top listi radijskog emitiranja HR top 40grupa Gea pozicionirala se na 23. mjestu s novim singlom Ti si ta koju tražim i tako postala ovotjedni najviši ulaz na listi. Grupa se otprije predstavila publici svojim pjesmama I to će proći, Želim ti i Još te mogu iznenaditi, a sve ih veže ljubavna tematika zbog koje su ih slušatelji vrlo brzo zavoljeli.

„Naše pjesme imaju prepoznatljiv zvuk i tekstove koje su ljudi zavoljeli poistovjećujući se s njima. Kada nam je naš gitarist Ferzzo odsvirao pjesmu koju je napisao inspiriran svojom životnom pričom, svi smo u bendu ostali zatečeni tim naletom nevjerojatne iskrenosti, a iznenađenost se ubrzo pretvorila u oduševljenje i odmah smo znali da ju želimo snimiti i što prije podijeliti s našom publikom.“ – tako i sami potvrđuju.

Već drugi tjedan zaredom na prvome mjestu su Vatra i Massimo s Nama se nikud ne žuri, u stopu ih i dalje prati Petar Grašo s pjesmom Ako te pitaju, a top tri završavamo Tonijem Cetinskim i njegovim hitom Kao u snu. Polako napredujući, mlada Antonela Doko popela se na visoko 4. mjesto svojim singlom O čemu pričamo zamijenivši Damira Kedžu i njegovog Vojnika ljubavi.

Suradnja Željka Bebeka i Olivera Dragojevića pod naslovom Ako voliš ovu ženu doživjela je najveći ovotjedni skok na listi pomaknuvši se s 18. na 8. mjesto. Drugo postignuće Željka Bebeka jest povratak njegova singla Ono nešto naše na 28. mjesto čime je zaslužio titulu najizdržljivijeg na listi nakon 46 tjedana prisutnosti.

Dva sasvim nova singla liste još su i Tri mušketira koje čine Mladen Grdović, Jasmin Stavros i Zlatko Pejaković s pjesmom Prijatelji zovite mi nju na 26. mjestu, te romantični Filip Pintar Ti si dar s neba na 27. mjestu.

Vatra i Massimo osvojili su većinu hrvatskih regija, odnosno Dalmaciju, Slavoniju, Središnju Hrvatsku, Grad Zagreb te Istru i primorje, dok je Petar Grašo ostao broj jedan u Zagorju.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Foto: Tomislav Jeffrey Jemrić