Početna Izbor HR Top 40: Franka dospjela na prvo mjesto, Silente bilježi najviši novi...

HR Top 40: Franka dospjela na prvo mjesto, Silente bilježi najviši novi ulaz

2
0

Prošlotjednu HR Top 40 listu radijskog emitiranja obilježila su tri nova ulaza i jedan povratak.

Grupa Silente sa svojom pjesmom Nikada ovako zaslužila je 13. mjesto liste. Pjesmu je uglazbio i aranžirao Tibor Karamehmedović, a tekst koji govori o ljepotama ponovnog zaljubljivanja napisao je Sanin Karamehmedović. Ovaj singl dolazi nam iz diskografske kuće LAA, a naći će se na nadolazećem četvrtom studijskom albumu glazbenog sastava.

Svoj novi ulaz na listu iz Silentea veselo su komentirali: “Ovo su dobre vijesti za naš mali bend. Samo s jednom pjesmom smo uspjeli ovako visoko upasti na Top listu u prvom tjednu emitiranja. To je bilo 2013., a pjesma je bila Terca na tišinu. Drago nam je da se povijest ponavlja. Obećajemo još ovakvih pjesama na albumu kojeg pripremamo za jesen. Hvala svima koji slušaju i vrte novi singl, vidimo se kada krenu koncerti!

Glazbu za pjesmu producirao je Nikša Bratoš, a videospot za koji su zaslužni Srđan Kokanov i Maro Kocković kroz metaforu nošenja maski šalje nam snažnu poruku i navodi na promišljanje o čarima novih ljubavi i prolaznosti emocija uzbuđenja.


SIlente, Nikada ovako, Laa

Novi ulaz na listi ostvarila je i pjesma Jedan dobar dan grupe Pavel, koju donosi izdavačka kuća Dallas RecordsAljoša Šerić pobrinuo se za izradu glazbe i teksta pjesme, a na aranžmanu su s njime surađivali Jere Šešelja i Dalibor Grubačević. Zabavan i atraktivan videospot snimljen je u TwentyTwenty studiju u Zadru 2020. u režiji Filipa Gržinčića iz studija Gržinčić Creative Visuals.

Sam pozitivan ton pjesme pobuđuje u slušateljima optimizam i nadu u bolje sutra. “Jedan dobar dan šesti je singl s albuma ‘Ennui’ i imali smo sreću da su i prvih pet svi redom ušli na Top40, neki su se plasirali i u sami vrh ljestvice, zato nam je još draže da su izgleda radijski urednici i ovaj put prepoznali našu pjesmu, hvala im na tome!’’, rekao je Aljoša Šerić iz Pavela o ulazu pjesme na 26. mjesto HR Top 40 liste.

Na listu je također dospio i Filip Rudan, mladi glazbenik u usponu, sa svojim prvim singlom Kad me svojim nazvala. Riječ je o hrvatskoj verziji pjesme Blind s kojom je nastupio na Dori 2021. Test pjesme Kad me svojim nazvala napisali su, osim samog izvođača, i Aljoša Šerić, Antonio Franić te Hrvoje Domazet koji je također pjesmu i producirao.

Jako me veseli da je hrvatska verzija mojeg debitantskog singla ‘Blind’ također ostvarila ulaz na HR Top 40 listu, to mi je dodatna motivacija za daljnji rad na autorskoj glazbi. Tekst za ‘Kad me svojim nazvala’ napisao je Aljoša Šerić, bio sam oduševljen kad sam prvi put vidio stihove kojima je prenio emociju prisutnu u engleskoj verziji te mu i ovim putem želim zahvaliti na suradnji. Hvala i vama koji slušate i podržavate moj prvi singl!“, kaže Filip, a njegov singl s 36. mjesta liste donosi nam Universal Music Hrvatska.

Još jedna zanimljivost na prošlotjednoj listi jest povratak pjesme Sjeti se izvođača Damira Kedže: “Pjesme koje stvaram sa svojim timom su pjesme koje osjećam, u koje vjerujem i sretan sam što ljudi to prepoznaju. ‘Sjeti se’ je pjesma posebne atmosfere, pjeva o ljubavi i nije na prvu, ali je za zauvijek. Sretan sam zbog povratka u društvo najslušanijih. Zahvalan sam svima koji moju glazbu slušaju, emitiraju i vole. Jedva čekam koncerte, ono što mogu najaviti su koncerti u Varaždinu i Rijeci u lipnju i jedva čekam pjevati ‘Sjeti se’ uživo s publikom.” Glazbu i tekst potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a produkciju Lemon Production, dok je za objavu zaslužan Croatia Records. Pjesma se našla na 34. mjestu HR Top 40 liste.


Damir Kedžo, Sjeti se, Croatia Records

Franka je s pjesmom Bolji ljudi (Croatia Records/Bez komentara) skočila s četvrtog na prvo mjesto liste, a na drugom mjestu slijedi Vidi kako se smiješ (Dallas Records) od grupe Vatra. Treće mjesto pripada najizdržljivijem na listi već 45. tjedan – Massimo s pjesmom Mali krug velikih ljudi (Aquarius Records) obara rekorde.

Što se tiče regionalne liste, u svim regijama Hrvatske najslušanija je Vatra s pjesmom Vidi kako se smiješ (Dallas Records).

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130. Podaci s ovotjedne liste odnose se na tjedan od 5. travnja do 11. travnja 2021., od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.