Početna Izbor HR Top 40: Doris Dragović snažnom pjesmom osvaja srca radijske publike

HR Top 40: Doris Dragović snažnom pjesmom osvaja srca radijske publike

62
0

Prošlotjedna HR Top 40 lista radijskog emitiranja obilježena je s četiri nova ulaza!

Pjesma Sna’ću se ja novi je najviši ulaz na listi, što ne začuđuje budući da snažne riječi koje pjeva Doris Dragović pozivaju slušatelje na pozitivno razmišljanje: “Iman ja svoju viru i miru od jubavi… Iden po svome u svitlu tvome… Sna’ću se ja i slidit svoj put, i da razbije me grom iden tebi di je dom… Ja samo znan da smo zemlja i cvit, di jubav stanuje, niko neće ostarit...”.

Ohrabrujuće riječi pjesme koje je napisala Vjekoslava Huljić odlično su interpretirane od strane Doris Dragović, a glazba koju potpisuje Ivan Huljić ima vedar i opuštajući učinak, ulijevajući novu nadu. Pjesmu koja dolazi iz diskografske kuće Tonika aranžirao je Leo Škaro.

Videospot za pjesmu sa sedmog mjesta liste, Sna’ću se ja, izradio je PILOT studio s Brunom Bilonićem iza kamere. Montažu je radio Notengos, a bubnjar u zabavnom videu je Luka Šoić.

Jacques Houdek s pjesmom Život također bilježi novi ulaz na listu. Pjesma koju izdaje RTL Music također ima ohrabrujući karakter i navodi slušatelja da preispita ozbiljnost života i prolaznost vremena. Također, podsjeća da su ljubav i vjera ono što čini naše živote ljepšima.

Za pjesmu ‘Život’ posebno sam vezan jer je jako osobna i potpuno ‘moja’. Napisao sam je svojoj djeci, a posvećujem je svoj djeci svijeta jer su ona najbolji pokazatelj prolaznosti vremena, pogotovo danas kad nam se zbog pandemije čini da sve stoji na mjestu, pa i mi sami, a zapravo je to tek naš dojam jer vrijeme bez sumnje neumoljivo leti. ‘Život’ je možda i najemotivnija pjesma koju sam snimio, svakako je najemotivnija koju sam napisao. Njena pouka krije se u stihu – Svaki dan novi je dar. Ta fraza nikada ne smije postati klišej jer život uistinu treba cijeniti, baš svaki njegov dan. Pjesmu sam objavio za svoj 40. rođendan kao poklon ljudima, a komentari koji mi pristižu su do te mjere emotivni i puni ljubavi da mi je srce veliko kao kuća i to je najljepši dar koji sam mogao dobiti. Hvala Roku Blaževiću koji je sjajno odsvirao klavir i Tihomiru Ivanetiću koji je znalački producirao pjesmu. ‘Život’ je maksimalno minimalna pjesma u svojoj formi koja je meni i najdraža – samo klavir i vokal – u toj ogoljenosti nema mjesta nikakvoj glumi, samo čista emocija. Iako nije tipične radijske forme, radio stanice su je divno prihvatile i zbog toga sam zaista sretan.“, kazao je Jacques, koji je sam zaslužan za stihove, glazbu i aranžman pjesme.

Nela je pjesmom Nek ti bude kao meni u slušateljima izazvala nostalgiju! Disko verzija pjesme već svima znanog hita Nine Badrić tjera na ples i pridonosi novoj, modernoj eri glazbenih covera. Tekst i glazbu napisala je sama Nina Badrić, a pjesmu je izdala Croatia Records.

Nela je veselo komentirala svoj ulaz na listu: “Izuzetno mi je drago što je pjesma Nek ti bude kao meni ponovno zaživjela u radijskom eteru i to u jednoj malo drugačijoj verziji. Imala sam tu čast udahnuti svoju emociju i nadam se, prenijeti je na slušatelje. Nina je uvijek bila moj glazbeni uzor i zato joj hvala što je dala zeleno svjetlo ovoj mojoj obradi! Hvala radijima diljem Hrvatske na povjerenju!“.
.
Aranžman i produkciju pjesme Nek ti bude kao meni potpisuju Goran Kovačić i Vrisak Studio, a produkciju spota CMC Televizija u režiji Tina Majnarića.

Topla i vedra pjesma Bolji dan rezultat je glazbene suradnje koju je Daria Hodnik ostvarila s Dadom Marinkovićem, s kojim je također napisala i tekst. Daria u pjesmi govori o vječnom optimizmu i da se “dobro uvijek dobrim vraća” te tako šalje poruku o važnosti imanja nade kako bismo dočekali bolji dan. Energičan i veseo videospot režirao je Andrej Smolić, a pjesmu donosi Croatia Records.

Iznimno sam sretna što je upravo pjesma Bolji dan pronašla svoj put do slušatelja, jer to je zaista ono sto nam ovih dana treba. Treća je to u nizu koautorskih pjesama, koju potpisujem zajedno sa svojim suprugom Dadom Marinkovićem, i neizmjerno mi je drago da se naš trud, rad a posebice ljubav prema glazbi utkala u svaku notu i svaki naš zajednički stih. Video broj za pjesmu uradio je Andrej Smolić, koji je u iznimno ugodnoj atmosferi i super druženju ostvario kadrove topline, kadrove veselja i pozitive, što sam u biti ja svojim cijelim bićem. Ako je ova pjesma nekome uljepšala dan i od njega napravila Bolji dan istinski sam sretna, jer je glazba lijek za srce i dušu, hrana i ljepota koja nam je neophodna.“, rekla je Daria Hodnik.

Prvo mjesto liste pripalo je Franki s pjesmom Bolji ljudi (Croatia Records/Bez komentara). Inamorana, suradnja Tončija Huljića & Madre Badesse s Petrom Grašom (Tonika), popela se sa šesnaestog mjesta liste na drugo i time ostvarila najveći prošlotjedni skok. Na treće mjesto dolazi Vidi kako se smiješ (Dallas Records) od grupe Vatra.

Na regionalnoj listi Inamorana je najslušanija u Istri i primorju, Silente je najslušaniji u Dalmaciji s pjesmom Nikada ovako (LAA), a Bolji ljudi najviše su se slušali u Slavoniji. Sve ostale dijelove Republike Hrvatske osvojila je Albina s pjesmom Tick Tock (Universal Music Hrvatska).

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130. Podaci s ovotjedne liste odnose se na tjedan od 19. travnja do 25. travnja 2021., od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.