Početna Izbor HR Top 40: Doris Dragović među 10 najemitiranijih izvođača

HR Top 40: Doris Dragović među 10 najemitiranijih izvođača

431
0

Uoči velikog koncerta u zagrebačkoj Areni, splitska glazbena diva Doris Dragović predstavila je novi singl Brod za nabolje. Izborom radijskih urednika, melodije ove pjesme ispunile su domaći radijski eter te smjestile Doris među TOP 10 najemitiranijih izvođača na aktualnoj listi HR Top 40.

U izdanju Tonike, singl je izašao nakon četiri godine stanke i to na veliku radost brojnih obožavatelja Doris Dragović, što dokazuje i iznimna popularnost singla na Youtube-u i ostalim glazbenim digitalnim servisima. Ivan Huljić potpisuje glazbu i tekst, dok je Leo Škare zaslužan za aranžman pjesme, a redatelj Vojan Koceić ovoj je baladi pridružio i videospot. Na velikom nadolazećem koncertu 30. studenog Doris Dragović stat će na pozornicu Arene Zagreb i predstaviti se svojim slušateljima na najvećem koncertu do sada.

Prvu poziciju liste zauzeo je još jednom Damir Kedžo s pjesmom Vidi se izdaleka, simpatičnom ljubavnom pjesmom ljetnih melodija u izdanju Croatia Recordsa koja posljednjih tjedana čuva svoju popularnost u eteru. Na drugo su se mjesto smjestili Mia Dimšić i Marko Tolja i njihov singl Sva blaga ovog svijeta koji također izdaje Croatia Records. Grupa Vatra se pak sa svojim Porukama u boci u izdanju Dallas Recordsa popela na broj 3 najemitiranijih singlova u Hrvatskoj.

Najviši ulaz ostvarila je grupa Flyer s pjesmom Nismo rekli ne, a kao novitet na listi pridružio im se i Mateo Pilat koji je nedavno objavio singl Dok odlaziš. Marko Kutlić također se pridružio listi HR Top 40 s novom pjesmom Sreća, predstavljenom na ovogodišnjem Aurea Festu.

Na regionalnim listama, umjetnica Zsa Zsa je sa svojom pjesmom Zarobljena zauzela prvo mjesto u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji te Istri i Primorju. Damir Kedžo i njegov singl Vidi se izdaleka bili su najemitiraniji na postajama u Slavoniji i Zagorju.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.