Početna Izbor HR TOP 40: Domenica ostvarila najviši ulaz s pjesmom “Zovi”

HR TOP 40: Domenica ostvarila najviši ulaz s pjesmom “Zovi”

93
0

Već trideseti tjedan za redom u ovoj godini donosimo HR TOP 40, popis najemitiranijih domaćih pjesama. U nastavku teksta očekuju vas informacije o tome koje su pjesme najboljih izvođača i izvođačica dospjele na sam vrh ljestvice, koje su ostvarile nove ulaske te koje su najizdržljivije.

Iznenađenje ovog tjedna je novi, a ujedno i najviši ulaz pjesme Zovi, mlade korčulanske glazbenice Domenice, na 14. mjesto liste najemitiranijih domaćih pjesama. Svojoj publici se predstavila s odvažnim, ali zabavnim novim stilom. Pjesma stiže od provjerenog i vrhunskog autorskog dvojca Vjekoslave i Tončija Huljića, a donose ju Tonika Croatia Records.

“Presretna sam što je nova pjesma ‘Zovi’ ostvarila najviši ulaz na top ljestvicu! Moram biti iskrena, od prvog dana kad sam ju čula, imala sam osjećaj da pjesma ima velik potencijal. Mislim da su u ovo doba svi željni pozitive, a ova pjesma je upravo to”, kazala je Domenica ovom prilikom.

HR TOP 40 predstavlja još četiri nova ulaska. Jedan od njih odnosi se na Navečer se srca lomenovi singl prepoznatljivog i zaraznog zvuka dubrovačke grupe Silente. Spot, koji je snimljen kao live koncert, svima nam daje nadu kako će se nastupi i događaji početi odvijati u glazbenom svijetu, ali možda na neke nove načine. Pjesma je objavljenja u svrhu najave njihovog novog studijskog albuma, a izdala ju je diskografska kuća LAA.

The Frajle su s pjesmom Voli me godinama također ostvarile novi ulazak na 22. mjesto liste. Pjesma, popraćena bajkovitim videospotom, donosi zavodljive i hipnotizirajuće melodije stvorene za ljetne večeri. Tekst je napisala jedna od Frajli, Marija Mirković, u suradnji s Alkom Vuicom. Pjesmu izdaju Cepelin Media i Croatia Records.

Miljenik publike, pjevač Joško Čagalj – Jole, s pjesmom Fali meni ona dospio je na HR TOP 40 kao novi ulazak. Pjesma se radi o nepresušnoj temi – o nostalgiji za onom posebnom ženom i o srcu čovjeka koji se osjeća da nije na pravom mjestu kada ta posebna osoba nije s njim. Tekst potpisuje Sanja Tafra, dok je za glazbu zaslužan Leo Škaro. Pjesmu, koju izdaje Croatia Records, Jole je premijerno izveo na ovogodišnjem jubilarnom 60. Splitskom festivalu.

Grupa Colonia diže atmosferu i ostvaruje posljednji novi ulazak na tjednu listu najemitiranijih pjesama domaće scene. Radi se o energičnoj i vrućoj hit pjesmi Doza, koja nas iznimno podsjeća na neka starija vremena 1980-ih. Vjerujemo da će publika jedva dočekati provesti nezaboravnu plesnu noć uz ovu zaraznu pjesmu. Pjesma je nastala u izdanju Croatia Recordsa.

Prvo mjesto na ljestvici i dalje drži Massimova pjesma Mali krug velikih ljudi, koja je ujedno i 8. tjedan za redom postojana na listi. Autorstvo potpisuje Ivan Dečak, a izdaje ju Aquarius Records. Na drugo mjesto popela se pjevačica Franka Batelić s vrućim i plesnim hit singlom Prvi osjećaj. Autori pjesme su Branimir Mihaljević i Neno Ninčević, a donose ju diskografske kuće Karpo Media i Croatia Records. S čak sedmog na treće mjesto popeo se Damir Kedžo, s energičnom i romantičnom pjesmom Nedodirljiva. Pjesmu izdaje Croatia Records.

Pjesma Samo Nek Ona Sretna Je, talentiranog mladog pjevača Marka Kutlića, najizdržljivija je pjesma koja je ujedno ostvarila i povratak na listu. Pjesmu izdaje Hit Records. Najveći skok, s 23. na 16. mjesto liste, ostvarila je naša poznata pjevačica Nina Badrić s pjesmom Da biram, u izdanju nakladničke kuće Aquarius Records.

Kod regionalnih listi, pjesma Mali krug velikih ljudi drži najviše mjesto u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Zagorju, Dalmaciji te Istri i primorju.