Početna Izbor HR top 40: Domenica i Kedžo ostvarili najveći skok

HR top 40: Domenica i Kedžo ostvarili najveći skok

531
0

Suradnja Domenice i Kedže na singlu „Mi protiv nas“, uz autorski potpis Ivana Huljića niže uspjeh za uspjehom. Ne samo da su svojim singlom osvojili Prvu nagradu publike na nedavno održanom Splitskom festivalu, nego su i na nacionalnoj listi emitiranja ostvarili najveći skok, te se nalaze na drugom mjestu HR top 40.

„Ovako visoko mjesto na top listi i to relativno brzo mi je veliko iznenađenje. Svakom pjevaču je najvažnije da pjesma osvoji srca slušatelja, a podrška radio urednika i slušatelja je pokazatelj da je ova pjesma zaista taj cilj postigla“ rekao je Damir Kedžo.

Videospot za pjesmu sniman je  u Splitu i to u režiji Rina Barbira, a Domenica ne skriva sreću i zadovoljstvo snimljenom pjesmom.

„Ne mogu vam opisat koliko sam zapravo sretna što je pjesma prihvaćena, ne samo u Splitu, već i diljem Hrvatske. Od početka sam vjerovala u nju i baš zbog toga mi je drago što ju dijelim sa Damirom Kedžom. Ova pjesma nam je donijela početak prijateljstva, a pobjeda na Festivalu veliki vjetar u leđa i poticaj za daljnji rad.“ 

Čelnu poziciju i dalje drže Zaprešić Boysi s navijačkom pjesmom „Igraj moja Hrvatska“, dok je treće mjesto nacionalne top liste emitiranja zauzeo Tony Cetinskisa singlom sa novog albuma „General bez činova“.
Na četvrto mjesto smjestio se Massimo sa „Lice varalice“, a top pet zatvara Klapa Rišpet sa novim singlom „Kucaj srca tvoga“.

Tri pjesme u ovom tjednu po prvi put su našle svoje mjesto u prvih 40 singlova hrvatskog radijskog etera. To su „Srećo i Tugo“ od Ivane Kovač, „Ljeto“ kojeg su u svom stilu otpjevali Kuzma & Shaka Zulu te „Kao ti i ja“ od Franke Batelić, pjesma koja je ujedno i najviši ovotjedni ulaz na listu.
Najizdržljivija na listi i dalje je Nina Badrić sa „Mijenja se vrijeme“.

Kada govorimo o regionalnim listama primat i dalje drže Zaprešić Boysi i to u Istri i Primorju, Slavoniji, Zagorju te Središnjoj Hrvatskoj. U Gradu Zagrebu dominira Klapa Rišpet, dok su Domenica i Kedžo sa svojim hitom oduševili Dalmaciju.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.