Početna Izbor HR Top 40: Dino Merlin krenuo u osvajanje liste

HR Top 40: Dino Merlin krenuo u osvajanje liste

43
0

Glazbeni čarobnjak Dino Merlin konačno je prekinuo nestrpljivo iščekivanje svoje brojne međunarodne publike. Objavio je prvu pjesmu i spot Mi s nadolazećeg 12. studijskog albuma i ‘srušio’ internet. Nakon objavljivanja, u samo jednom danu dostigao je nevjerojatnih skoro 1.400,000 pregleda na YouTubeu i zasjeo na vrh trending liste u cijeloj regiji. Do danas ima više od 8 milijuna pregleda. Osim YouTubea, osvojio je i HR Top 40 listu najemitiranijih domaćih pjesama s titulom novog najvišeg ulaza.

Sarajevski kantautor, jedna od najvećih regionalnih zvijezda, koja iza sebe ima nekoliko svjetskih turneja, u novoj pjesmi priča o svijetu koji se mijenja nama pred očima, ali i o nama koji se mijenjamo zajedno sa svijetom, htjeli mi to ili ne.

Za glazbu zaslužni su sam Dino Merlin u suradnji s Mahirom Beathouseom. Tekst je napisao Dino Merlin. Aranžman potpisuju Ozan Bayraşa i Adis Sirbubalo. Pjesma se izdaje pod krovom diskografskih kuća Magaza i Croatia Records.

Mi je jedan veliki tim – da smo s pravom očekivali da će prvi singl ‘Mi’ pozitivno odjeknuti. I još uvijek odjekuje, prvenstveno kod moje publike, a čini se i šire. I kao autor i kao producent mogu biti samo prezadovoljan i zaista sretan u svoje ime i u ime velikog tima koji je sudjelovao u realizaciji prvog singla i videospota. Opet kažem, veliki tim je radio da bi jedna nemoguća misija postala moguća uprkos pandemiji i svim problemima. Pokušali smo sami sebe, a i sve ostale napomenuti ko smo Mi i na činjenicu da na to pitanje odgovor možemo dati samo Mi“, kazao je Dino Merlin.


Dino Merlin, Mi, Magaza / Croatia Records

Sljedeći novi ulaz osvojio je dubrovački bend Silente s novim singlom Mene moje uši lažu, koji će se naći na njihovu nadolazećem četvrtom studijskom albumu.

Zvukovno i produkcijski bend se vratio nekim starijim metodama snimanja koje su, u kombinaciji s novim valom kreativnosti, stvorile zvučnu sliku predstavljenu prvim singlom Navečer se srca lome i upravo objavljenim Mene moje uši lažu, a bit će nastavljene na svim preostalim pjesmama albuma.

Glazbu i aranžman potpisuje Tibor Karamehmedović, dok je za tekst zaslužan Sanin Karamehmedović. Pjesmu izdaje LAA.


Silente, Mene moje uši lažu, LAA

Fantastičan projekt Maligani ponovno osvaja publiku s novim singlom Svi znaju i osvaja novi ulaz na listi. Riječ je o mladim glazbenicima iz Slovenije koje je predstavio Nikola Bosilj, frontmen popularnih Mejaša koji se ovim projektom želio široj publici predstaviti kao autor. To mu je pošlo za rukom jer su Maligani, iako nisu predugo na domaćoj sceni, već osvojili brojnu publiku, kritičare i radijske urednike.

Nikola Bosilj potpisuje glazbu za Svi znaju. Tekst  je pisao Nenad Ninčević dok je na aranžmanu radio Branimir Mihaljević. Pjesmu izdaje Croatia Records.


Maligani, Svi znaju, Croatia Records

Mlada i talentirana glazbenica Lu Jakelić došla je do izražaja u drugačijem, svemirskom obliku spota za posljednji singl s debitantskog albuma Sve o čemu sam šutjela.

Jesmo li sami, kao prva pjesma otvara album koji su kritičari okarakterizirali kao “zaokruženu glazbenu priču koja je nastala iz prijeke potrebe, a ne pukog komercijalnog umišljaja”, dok su Lu koja sama piše i sklada svoje pjesme prozvali “pop rock poetesom u tijelu dobre djevojke iz susjedstva”.

Autorica teksta i glazbe je sama Lu Jakelić, dok produkciju i aranžman potpisuje Rejhan Okanović Regi. Pjesmu objavljuje Croatia Records.


Lu Jakelić, Jesmo li sami, Croatia Records

Posljednji novi ulaz na ovotjednoj listi zauzima splitski pjevač Goran Karan koji je napisao i objavio pjesmu posvećenu 15-godišnjoj djevojčici iz Zagreba koja je smrtno stradala u potresu. Predivna balada, koju je otpjevao u suradnji s vokalnom skupinom s Novog Zelanda, The Shades, dirnula je mnoge njegove obožavatelje, koji su pohvalili Goranov način odavanja počasti jednoj obiteljskoj tragediji i mladom životu koji je izgubljen. Pjesmu izdaje Scardona.

Sretan sam što je publika odmah osjetila ovu, istovremeno tihu i snažnu emociju, od koje je nastala pjesma ‘Ima jedno svjetlo.  Izvrsni glasovi The Shadesa, vokalne skupine s Novog Zelanda, u majstorskom aranžmanu Gorana Kačurova, dali su pjesmi stvarno svjetlo dobre namjere, ljubavi i istinskog suosjećanja. Izvanredni Nikša Bratoš je utkao je te naše, kontinentima udaljene, glasove i zvukove u dubok i miran sklad. Veliki kompliment pjesmi je svojim umjetničkim udjelom dao i redatelj video broja, Željko Peterš, koji je oslikao ‘Ima jedno svjetlo’ bajkovitim kontrastima novozelandske netaknute i divlje prirode i našeg dalmatinskog krša u špilji Vranjači. Zahvalan sam na svemu što se događalo oko ove pjesme za Anamariju, djevojčicu iz Klaićeve“, rekao je Goran Karan ovim povodom.

Goran Karan, Ima jedno svjetlo, Scardona

Prvo mjesto ponovo je pripalo Massimovom hitu Mali krug velikih ljudi. Autorstvo potpisuje frontmen benda VatraIvan Dečak, a izdaje ju Aquarius Records. Visoko drugo mjesto osvojila je popularna klapa Rišpet s novim singlom Ajme šta te volin, nastalim u suradnji Pere Kozomare, Sanje Tarfe i Lea Škare. Pjesmu izdaje Hit Records. Na trećem se mjestu pak nalazi Petar Grašo s pjesmom Neće nas zauvik bit’. Za nju je zaslužan već dobro poznati tim sačinjen od Vjekoslave i Tončija Huljića i samog pjevača, Petra Graše. Pjesmu izdaju diskografske kuće Tonika i Croatia Records.

Kada je riječ o regionalnoj listi, Dalmaciju te Istru i Primorje predvodi hit Ajme šta te volin. Grad Zagreb, Središnju Hrvatsku i Zagorsku Županiju osvojio je singl Neće nas zauvik bitMassimov hit Mali krug velikih ljudi zasjao je u Slavoniji.

Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge:
  spotify 

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.