Početna Izbor HR Top 40: Detour pjeva o vikendu s prve pozicije na listi

HR Top 40: Detour pjeva o vikendu s prve pozicije na listi

478
0

Osvježavajući i rasplesani ljetni singl grupe Detour popeo se prošlog tjedna na sam vrh ljestvice radijskog emitiranja u Hrvatskoj. Pjesma ‘Vikend’ u izdanju Aquarius Recordsa u ukupnom se poretku nalazi već devet tjedana na listi. Njezinu glazbu i tekst potpisuje frontman grupe Nenad Borgudan, a radi se o singlu s predstojećeg novog studijskog albuma ‘TourDetour’ čiji izlazak očekujemo u listopadu. U nastavku svoje uspješne godine, grupa Detour održat će veliki koncert u Domu sportova 8. prosinca i uživo predstaviti svoj novi album.

“Želio bih se zahvaliti i izraziti veliko zadovoljstvo činjenicom da je upravo naša pjesma Vikend ovaj tjedan najizvođenija. Hvala svim glazbenim urednicima, svima koji puštaju, svima koji slušaju. Nama je bilo zaista veliko zadovoljstvo i radost stvarati pjesmu te snimati spot i drago nam je da je tako široko prepoznata. Želim vam puno ugodnih vikenda!” – rekao je Nenad Borgudan.

Pjesmu prati i zanimljiv video spot koji su Detourovci snimili u Supetru na Braču. Kako i sam naziv pjesme nosi značenje, video je razigran i opušten, a režiju potpisuje Tomislav Brdjanović.

Odmah iza Detoura smjestila se na drugo mjesto Jelena Rozga s pjesmom ‘Uzmem koliko mi daš’, čije izdanje potpisuje Tonika. Slijede je grupa Vatra i Massimo, koji broje svoj već 27. tjedan na listi s pjesmom ‘Nama se nikud ne žuri’ u izdanju Dallas Recordsa.

Najveći skok ostvarila je grupa Colonia i njihova pjesma ‘Alarmantno’ pomaknuvši se za čak 16 mjesta prema vrhu ljestvice. Željko Bebek i Oliver Dragojević s pjesmom ‘Ako voliš ovu ženu’ još uvijek čuvaju status najizdržljivijih na HR Top 40 listi. Obje su spomenute pjesme objavljene u izdanju Croatia Recordsa.

Najviši ulaz na listi pripada Tomislavu Braliću i klapi Intrade s pjesmom ‘Plovim’ u izdanju Scardone, a svoje je mjesto na listi zauzeo i novi singl grupe Begini – ‘Moja ljube’ koji izdaje Menart.

Pjesma grupe Detour ‘Vikend’ pomela je i regionalne liste te tako dospjela na prvo mjesto u područjima Grada Zagreba, Središnje Hrvatske te Istre i Primorja. U Dalmaciji je najslušanija klapa Rišpet s pjesmom ‘Kucaj srca tvoga’, u Zagorju se najviše emitira Jelena Rozga i njezina pjesma ‘Uzmem koliko mi daš’, dok Slavonci još uvijek preferiraju singl ‘Nama se nikud ne žuri’ grupe Vatra i Massima.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Poslušajte na
________________________________________