Početna Izbor HR Top 40: Cubismo i Nola ostvarili najveći skok na listi

HR Top 40: Cubismo i Nola ostvarili najveći skok na listi

219
0

Afroamerički i salsa ritam je upravo ono što je nedostajalo radijskom eteru. Radijski urednici su to prepoznali zbog čega je najveći skok na HR Top 40 prošlog tjedna ostvarila nova pjesma Cubisma i Nole.

Vesela pjesma Lijepa si danas prvi je Cubismov singl nakon deset godina diskografske stanke. Pjesmu je napisao Marijan Jelenić iz Nole za svoju bolju polovicu i pjevačicu sastava Nola, suprugu Gabrijelu Galant Jelenić. Lijepa si danas nastala je u izdanju Aquarius Recordsa, a svoje mjesto će pronaći na nadolazećem albumu „Tumbao“ sastava Cubismo. Hrvoje Rupčić iz Cubisma, zadovoljan s uspjehom pjesme i s pozitivnim reakcijama publike izjavio je:

„U ova luda vremena više od svega je bitno zadržati pozitivu i širiti dobru energiju koliko god je to moguće. U ime cijelog Cubisma mogu reći da nam je izuzetno drago da je ova pjesma doprla do ljudi i da ih uspijeva oraspoložiti i davati snage za dalje, jer po porukama koje svakodnevno dobivamo ona upravo to i čini. Naravno da jedva čekamo da tu istu energiju podijelimo i na našim nastupima, a do tada svim ženama želimo da svakoga dana bar jedan puta od nekoga čuju “Lijepa si danas”. Zaslužile su!“, poručio je Rupčić.

Spot za pjesmu je trebao nastati na koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture. Koncert je nažalost zbog pandemije otkazan, no to nije spriječilo članove Cubisma i Nole da zajedno s Jazz orkestrom HRT-a snime simpatičan spot u svojim domovima. Hrvoje Rupčić koji svira s toaletnim papirom, gostujuća uloga profesora Baltazara i Gabrijela koja s ogledalom pjeva na balkonu, samo su djelić ovog veselog spota.

Prvo mjesto liste ponovno je u rukama Damira Kedže. Pjesma Divlji vjetre u izdanju Croatia Records vratila se na vrh liste. Na drugom mjestu je Da biram, pjesma Nine Badrić koja stiže iz Aquarius Recordsa. Treće mjesto pripalo je grupi Vatra i pjesmi u izdanju Dallas Recordsa – Sva naša ljeta.

Na regionalnim listama situacija je sljedeća. Damira Kedžu najviše su slušali u Dalmaciji i Slavoniji. U dalmatinskom i slavonskom eteru je najemitiranija njegova pjesma Divlji vjetre u izdanju Croatia Records. Nina Badrić s pjesmom Da biram nosi titulu najemitiranije u tri regije; Središnjoj Hrvatskoj, Zagorskoj regiji te u Gradu Zagrebu. Istra i primorje su pak prošlog tjedna najviše emitirali pjesmu Sva naša ljeta u izvedbi grupe Vatra.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.