Početna Izbor HR TOP 40: “Čarobna stvar” Nene Belana i Zorane Kačić Čatipović ostvarila...

HR TOP 40: “Čarobna stvar” Nene Belana i Zorane Kačić Čatipović ostvarila najveći skok

52
0

Prošli su tjedan radijskim eterom odzvanjali najbolji hitovi domaće glazbene scene. U nastavku saznajte koje su pjesme dospjele na sam vrh HR Top 40 liste te koji su novi ulasci.

Čarobna stvar Nene Belana & Zorane Kačić Čatipović već se posljednjih tjedana spominje na našim listama te i ovaj nastavlja u sličnom tonu. Ovog puta na listi najemitiranijih domaćih pjesama ostvaruje najveći skok na visoko drugo mjesto liste.

Pjesma koju izdaje Dallas Records, nastala je kao nastavak suradnje na autorskom mjuziklu Bambina. Mjuzikl je režirao Krešimir Dolenčić, a libreto je napisala Ana Tonković Dolenčić, te kroz hitove Nene Belana opisuje Split 1980-ih godina. Za glazbu, aranžman, snimku i produkciju zaslužan je Neno Belan, a tekst pripada Alki Vuici.

“Drago mi je, naravno, da je pjesma uočena i prolazi kod urednika i kod publike. Drago mi je posebno radi Zorane koja je sa mnom pjevala, i u koju sam vjerovao, koja mi je podarila svoj prekrasan glas. Drago mi je i zbog Alke Vuice koja je sa mnom surađivala i napravila tekst. Nadam se da će se pjesma i dalje rado slušati i da će je svi voljeti i pjevušiti! Naravno, posebno mi je drago da smo osvojili prvo mjesto na Splitskom festivalu, u mom rodnom gradu. To mi je ustvari prva nagrada publike na Splitskom festivalu uopće, a odavno sam nastupao na tom festivalu. Dobivao sam više nagrada, nekoliko puta i prvi od žirija, ali eto, napokon mi je pošlo za rukom i osvojiti splitsku publiku,” kazao je Neno ovom prilikom.

Poslušajte ovu uistinu čarobnu stvar i vratite se u neka starija vremena!

Prvo mjesto na ljestvici i dalje drži pjesma Mali krug velikih ljudi, jednog od naših najboljih vokalaMassima. Autor pjesme je Ivan Dečak, a izdaje ju Aquarius Records. Na treće mjesto dospjela je naša popularna vokalistica Franka Batelić s novim ljetnim hit singlom Prvi osjećaj. Pjesmu potpisuju Branimir Mihaljević i Neno Ninčević, a donose je diskografska kuća Croatia Records i Karpo Media.

HR Top 40 prošlog tjedna broji i pet novih ulazaka. Tako su svoje mjesto na listi kao najviši ulaz ostvarili Zsa Zsa feat. Hiljson Mandela, s progresivnom, modernom i zanimljivom pjesmom Ova ljubav. Iza naizgled nespojive pop kulture i trap supkulture stoji produkcijska i izdavačka kuća Rubikon Sound Factory. Novi ulazak postigla je i mlada pjevačka zvijezda Meri Andraković s ljetnom poslasticom Zaboravi me. Pjesmu, u izdanju Croatia Recordsa, možete čuti i na ovogodišnjem CMC Festivalu u Vodicama.

Ljetnu i rasplesanu pjesmu u ritmu sambe Moja Marina, Jasmina Stavrosa i Menarta, te pozitivan i moderan singl Samo tebe ljubio, Borisa Rogoznice i Hit Recordsa, također po prvi puta možete čuti na listi. 

Hari Rončević je s pjesmom Idem jugu svom odao počast svojem rodnom kraju te tako ostvario posljednji od navedenih novih ulaska na HR Top 40. Pjesmu izdaje Scardona. 

Pjesma Naša mala tajnaSandija Cenova, ostvarila je povratak na listu, a izdaje ju Hit Records. Titulu najizdržljivije pjesme, koja se već 27. tjedan za redom emitira na hrvatskim radijima. drže Pavel feat. Tedi Spalato i Dallas Records s pjesmom Ne daj na nas. 

Kod regionalnih listi pjesma Mali krug velikih ljudi drži broj jedan u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i u Zagorju, dok je najemitiranija pjesma u Dalmaciji te Istri i primorju bila Čarobna stvar Nene Belana & Zorane Kačić Čatipović.