Početna Izbor HR Top 40: Čak tri nova hita upotpunila glazbeni uvod u jesen

HR Top 40: Čak tri nova hita upotpunila glazbeni uvod u jesen

392
0

Jesen je pred vratima, a s njom dolaze i novi glazbeni hitovi hrvatskih izvođača. HR Top 40 lista zabilježila je i prošlotjedno radijsko emitiranje, a najslušanijim hitovima pridružile su se čak tri nove pjesme.

Na prvome se mjestu nalazi Igor Delač koji sa svojom pjesmom ‘Ljubav’ čini ujedno i najviši ulaz. Pjesmu izdaje Croatia Records, autori glazbe i teksta su Miroslav Zečić i Ivan Zečić, a za aranžman i produkciju zaslužan je Ivan Zečić. Spot za pjesmu snimljen je u osječkom HNK-u te nekadašnjem pogonu osječke Kožare, a režiju i scenarij potpisuje Nevena Vukes.

Također u izdanju Croatia Recordsa, HR Top 40 bilježi još jedan novi ulaz. To je grupa Buđenje i njihova pjesma ‘Bolje ne, ne, ne’ koja ovom pop rock bendu obećaje uspjeh. U pjesmi su ugostili američko-austrijsku pjevačicu Stellu Jones i ujedno ostvarili suradnju s producentom Hrvojem Prskalom. Grupa Buđenje uskoro objavljuje i novi studijski album “Samo ti, samo ja”te najavljuje veliku koncertnu promociju koja će se održati u petak, 30. studenog u Tvornici kulture.

Treći novi ulaz čini mladi dvojac izvrsne kombinacije vokala. To su Kim Verson i Bojan Jambrošić, duo koji u izdanju Dallas Recordsa pjeva ‘Nismo uzalud ovom cestom hodali’. Radi se o skladbi s drugog studijskog albuma Kim Verson ‘Vrati mi moj svijet’ koji je izdala prije nekoliko mjeseci. Kim Verson ujedno je i autorica glazbe i teksta pjesme, a aranžman i produkciju potpisuje Silvio Pasarić.

Prema regionalnoj listi, što se kontinentalnog dijela zemlje tiče, u Gradu Zagrebu najslušanija je Jelena Rozga s pjesmom ‘Uzmem koliko mi daš’Igor Delačnajslušaniji je u Slavoniji i Zagorju s pjesmom ‘Ljubav’, dok je u Središnjoj Hrvatskoj omiljen Tony Cetinski i njegov ‘General bez činova’. Na moru se slušaju drugi izvođači, pa je tako u Dalmaciji najslušaniji Giuliano s pjesmom ‘7 dana tjedno’, dok u Istri i Primorju slušateji uživaju uz Massimove melodije i pjesmu ‘Ne ostavljaj me tu’.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.