Početna Izbor HR Top 40: Čak pet novih ulaza na listu, Lidija Bačić Lille zaslužila...

HR Top 40: Čak pet novih ulaza na listu, Lidija Bačić Lille zaslužila najviši ulaz

Na HR Top 40 listi imamo sveukupno pet novih ulaza koje čine: Lidija Bačić Lille koja je na listu ušla na 20. mjesto s pjesmom Sretan Božić (Menart), Luka Basi i njegova pjesma To je To (Croatia Records/Nika Records) na listi su na 23. mjestu, Mladen Burnać s pjesmom Sretan Božić I Nova Godina (Mladen Burnać) nalazi se na 31. mjestu, na 38. mjestu su EoT s pjesmom Čestit Božić i Sretna Nova Godina (Menart), i zadnji novi uzlaz čini Heidi Šeće Psa s pjesmom Božić Kao Nekada (Menart) na 39. mjestu.


Sretan Božić, 
Lidija Bačić Lille, Menart
📸 : Karla Matulina

Najveći skok na listi bilježi upravo Lidija Bačić Lille s pjesmom Sretan Božić (Menart) koja je na listu ušla na 20. mjesto s pjesmom. Sa svojim je bendom snimila je i prigodni video koji se snimao s bendom iza jednog koncerta.

Svoje mjesto na listi Lidija je komentirala:

“Drago mi je šta je moja božićna pjesma ekspresno ušla na visoke pozicije HR Top 40 jer smo je snimili spontano u dan i izašla je par dana pred sam Božić. Virujem da će kroz naredne godine ona samo postajati sve draža i važnija svima u ove praznične dane. “


EoT, Čestit Božić i sretna Nova, Menart

Zvuk božićnih zvonca u potpuno novom ruhu, pod nazivom Čestit Božić i sretna Nova (Menart) godina grupe EoT čine još jedan novi ulaz. Pjesma se našla na 38. mjestu, a spot je snimljen u dvorani Zorin doma od strane poznatog hrvatskog glumca i redatelja Peđe Gvozdića.

Ovom prilikom, za nas su komentirali članovi EoT-a:

“Izuzetno smo sretni i ponosni što nam je božićna singlica završila na listi 40 najslušanijih pjesama u Hrvatskoj, hvala svim radio postajama, slušateljima i našoj ekipi iz Menarta na pruženoj potpori. Ovo je za nas potvrda da se rad i trud isplati, i svakako se veselimo pokazati dragim slušateljima što smo im još pripremili!”

Na listi su četvrti tjedan zaredom na prvom mjestu Pravila igre s pjesmom Sretan Božić ljubavi (Gema Produkcija). Sandi Cenov s pjesmom U ponoć (Hit Records) ovoga tjedna popeo na drugo mjesto, a na trećem je mjestu Kornelija s pjesmom Božić bijeli dolazi (Croatia Records). Kornelija se popela s prošlotjednog šestog mjesta sa svojim Božićnim hitom. Petar Grašo s pjesmom Jel’ Ti Reka ‘Ko (Tonika) ovoga je tjedna na četvrtom mjestu, a pjesma Tončija Huljića i Marka Tolje pod nazivom  Od Božića do Božića (Tonika/Croatia Records) nalazi se na petom mjestu.

Kornelija, Božić bijeli dolaziCroatia Records

Što se tiče regionalne slušanosti, Zagorska, Središnja Hrvatska, Dalmacija, Slavonija, Grad Zagreb, Istra i primorje pjevuše Sretan Božić ljubavi (Gema Produkcija) grupe Pravila igre!

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj. Podaci servisa 1Played odnose se na tjedan od 20. do 26. prosinca, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge: Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.